Prvu plesnu obuku dobio je na satu profesorice Rite Fanie Corte u Dimensione danza School, a potom je nastavio svoju profesionalnu edukaciju u Teatro Massimo Vicenzo Bellini u Cataniji od 2008 – 2011, gdje je plesao baletni repertoar pod vodstvom Giusia Vittorina, Gina Potentea, Gilberta Verardija i Roberta Kellyja. Istovremeno istražuje različite suvremene tehnike sudjelujući na radionicama niza učitelja diljem Italije.

Od 2011 – 2012. živi u Švicarskoj gdje je angažiran u Cinevox Junior Company pod vodstvom Malou Fenarolia a gdje izvodi repertoar koreografa: Franza Brodmana, Jacqueline Beck, Felixa Dumerila i Gisele Rocha. Postaje dio ansambla Landesbuehnen Sachsen 2013. pod vodstvom Carlosa Matosa. Istovremeno počinje raditi svoje koreografije. Surađuje s Massimom Gerardijem, Wenckeom Kreimerom, Igorom Kirovim,Wagnerom Moreirom i Henrikom Kaalundom.

Od srpnja 2017. Michele je član baletnog ansambla HNKIvana pl. Zajca Rijeka.

Trijumfirao je s koreografijom „T(w)o whom?” na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu 2018. osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu „Aleksandar Izrailovski” za inventivnost.