CARMEN

Dirigent:
Autori inscenacije:
Uloge:
DON JOSÉ, narednik: Aljaž Farasin
MICAËLA, Joséova sela: Anamarija Knego
ESCAMILLO, toreador: Luka Ortar
MORALÈS, narednik straže: Robert Kolar
ZUNIGA, kapetan: Slavko Sekulić
LE DANCAÏRE, krijumčar: Ivan Šimatović
LE REMENDADO, krijumčar: Marko Fortunato
FRASQUITA, Carmenina prijateljica: Vanja Zelčić
MERCÉDÈS, Carmenina prijateljica: Emilia Rukavina
LILLAS PASTIA, krčmar: Saša Matovina
Asistent dirigenta:
Asistentice autora inscenacije:
Jen Pitt / Annie Jin Wang
Dramaturška i jezična asistencija:
Koncertni majstor:
Vokalna priprema:
Zborovoditeljica:
Korepetitorica:
Inspicijenti:

1.8.2019.

Ljetna noć i amfiteatar savršena su dramatična kulisa za priču o strastvenoj ljubavi, pogubnoj ljubomori, prkosu i slobodi.

Prekrasna glazba i temperamentni ritmovi španjolskih melodija čine Carmen jednom od najpopularnijih opera u povijesti, iz godine u godinu među prvih pet najizvođenijih diljem svijeta. Dopustite da vas u vrućoj ljetnoj noći, pod vedrim nebom, opčini ansambl prepun mladih opernih zvijezda, zbor, balet i orkestar riječke Opere, prema mišljenju kritike i publike – najbolji u ovom dijelu Europe.

Bizetovo najpoznatije operno djelo Carmen iz 1875., nastalo je prema istoimenoj noveli Prospera Mériméa iz 1846. Carmen opisuje potpuno drugačiji svijet od onog uobičajeno prikazanog u operama toga vremena. U ovoj opasnoj priči likovi otvoreno pokazuju strastvenu, upravo slijepu ljubav, ljubomoru, prkos i bijes.

Carmen je svoju planetarnu slavu stekla inventivnim melodijama koje su u sebe po prvi put utkale elemente španjolskog folklora. Carmen, koja je “rođena slobodna te slobodna i umire”, prikazana je snažnom i strastvenom glazbom, prepunom poznatih arija i zborskih dijelova uz koje ćete potajno pjevušiti.

Produkcija Carmen koju ćete imati priliku vidjeti 1. kolovoza, nastaje posebno za prostor pulske Arene. Scenografske i svjetlosne intervencije pulsku će Arenu transformirati u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Operu će izvesti sjajni mladi solisti koji će vas osvojiti svojom energijom, ekspresivnom glumom i scenskom pojavom. Naslovnu ulogu pjevat će Ivana Srbljan, a Don José bit će Aljaž Farasin. Anamarija Knego pjevat će Micäelu, a Luka Ortar Escamilla.

Izvedbu Carmen kakvu vam donosi Opera HNK Ivana pl. Zajca ne možete vidjeti pod krovom niti jedne operne kuće u svijetu!


Opera na francuskom, s titlovima na hrvatskom i engleskom jeziku. 

TRAJANJE PREDSTAVE:

Predstava traje oko 3 sata, izvodi se s jednom pauzom nakon drugog čina.


Orkestar i zbor Opere te Balet Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i Dječji zbor “Kap”