RKM Kamov

Premijera ČAROBNJAK IZ OZA
Lyman Frank Baum

predstava za djecu i mlade
Redatelj:

Premijera: 6.6.2018.

„KAMOVCI” VAS VODE NEGDJE IZA DUGE

Predstava „Čarobnjak iz Oza” adaptacija je istoimenog djela Lamana Franka Bauma koje je u prošlosti doživjelo nebrojene izvedbe i osvojilo srca čitatelja svih dobi.
Želja nam je ponuditi novu produkciju koja će biti namijenjena poglavito djeci i mladima, ali i svima koji žele doživjeti uzbudljive pustolovine djevojčice Dorothy Gale iz Kanzasa.
Iako se radi o produkciji HNK Ivana pl. Zajca u sklopu programa RKM „Kamov”, predstavu u cijelosti izvode polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih „Kamov” koji marljivo uče i rade na redovnim terminima radionice, a koji su u ovoj kazališnoj sezoni već ostvarili značajne projekte i uspjehe poput „Snježne bajke 2″, opera „Macbeth” i sl. Kao mentori u projektu sudjeluju brojni umjetnici i zaposlenici HNK, koji, svaki u svom području, pokušavaju polaznicima „Kamova” otkriti znanja i vještine te probuditi ljubav za kazalište i izvedbene umjetnosti. Tako s ponosom ističemo Leona Lučeva kao savjetnika za glumu i Vitalija Kloka kao savjetnika za scenski pokret.
Posebno ističemo i suradnju s Akademijom primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci čiji studenti sudjeluju u izradi scenografskih elemenata i kostima, a sve pod vodstvom svojim mentorica i profesorica Lare Badurine i Barbare Bourek.
Nadamo se da ćemo sve aspekte i sinergiju svih sudionika uspjeti prenijeti na publiku, te ponuditi jednu lijepu predstavu mladih i za mlade.

Igor Vlajnić
Voditelj programa RKM „Kamov”