LA BOHÈME obnova
Giacomo Puccini

opera u četiri čina
Dirigent:
Redatelj:
U glavnim ulogama:

PUCCINI TRILOGIJA: MADAMA BUTTERFLY – TOSCA – LA BOHÈME

Još jedna sjajna izvedba riječke Opere, osvjedočit ćete se u to i vi! I to kako!
Ljepotu predstave nećete otkriti u glamuroznoj scenografiji ili raskošnim kostimima nego u bogatstvu i iskrenosti umjetničkog, pjevačkog i glumačkog zanosa i vjere.
I Anamarija Knego i Aljaž Farasin i Robert Kolar i Dario Bercich i Luka Ortar i Sergej Kiselev affito i svi koje ćemo tek vidjeti i čuti, cijeli riječki ansambl na čelu s dirigentom Matvejeffom i redateljem Melanom, stvorili su predstavu kojoj je tako lako vjerovati, zar ne? Lišenu možda očekivanog kazališnog glamura, a bogatu iskrenim emocijama. Izgled, odijelo, gesta, jednostavnost svih likova na sceni, otkriva nam ljude koje kao da dobro poznajemo, iz našeg susjedstva. Osobe koje smo možda već negdje sreli i susrećemo, zato su nam njihove radosti i boli toliko bliske.
Dražen Siriščević, Opera Box

Anamarija Knego, pjevačica svjetskoga glasa, izvedbom prodire u najdublje kutke gledateljeve psihe, utjelovljujući nježnu, zaljubljenu, ali istovremeno odlučnu Mimi, koja zna voljeti, patiti, ali i pružiti prostor slobode voljenom muškarcu. Lakoća njezinih zapjeva, začudna čistoća pianissima i čistih visina i iskrena jednostavnost nastupa zarobila je osjetila publike. Mimi je u njezinoj interpretaciji bila čista poezija i istovremeno slika staložene i jake djevojke. Sve je bilo podređeno glazbi i njezinu glasu.
Glorija Fabijanić Jelavić, Vijenac