MAHLEROVA DRUGA SIMFONIJA “AUFERSTEHUNG”

RIJEKA 2020 - EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE
Solistice:
Dirigent:
Sudjeluju:
Riječki simfonijski orkestar / Riječki operni zbor / Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a

17. i 18. travnja 2020. (Odgođeno zbog pandemije. Novi datumi: 23. rujna 2020. Dvorana Zamet, a 24. rujna 2020. KD V.Lisinski)

Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor u suradnji sa Zborom i Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Neusporedivo koncertno iskustvo, kolosalno skladateljsko dostignuće! Veliki izvođački aparat, prošireni orkestar, dvije solistice, mješoviti zbor! Druga simfonija u c-molu prvo je simfonijsko djelo Gustava Mahlera u kojem se skladatelj koristio ljudskim glasovima po uzoru na Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena.

Gustav Mahler u svom hipnotičkom „Uskrsnuću”, glazbenom spomeniku viziji i kreativnosti, u potrazi za smislom života, zadivljuje glazbenim slikama prirode, iznenađuje začudnim valcerom, a nakon introspekcije apokaliptičnim krešendom u trijumfu besmrtnosti vodi u metafizičko.

Nakon riječke praizvedbe, Mahlerovu Drugu simfoniju izvest ćemo u suradnji sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Na programu: Gustav Mahler: Simfonija br. 2 u c-molu za sopran, alt, zbor i orkestar – „Uskrsnuće”.


17. i 18. travnja 2020. HNK Ivana pl. Zajca
16. travnja gostovanje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagreb
(Otkazano zbog pandemije)

 

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra