trio 3

RIJEČKI KLAVIRSKI TRIO

Solisti:

14.10.2017.

Riječki klavirski trio nastao je 2016. godine na inicijativu Filipa Faka i Krunoslava Marića, glazbenika koji su svoju prvu glazbenu naobrazbu stekli u Rijeci, a koje uz intenzivnu glazbenu suradnju veže i dugogodišnje prijateljstvo.

Naknadno im se priključio i perspektivni mladi Riječki violončelist Vid Veljak. Mada je trio vrlo mlad ansambl, glazbenici koji ga čine iza sebe imaju već mnoštvo iskustva u komornoj glazbi kao i u solističkim koncertima.

Svoj inauguracijiski koncert trio je imao u listopadu 2016. godine u Rijeci.  Nakon tog iznimno uspješnog koncerta, Trio odlazi u Kinu na turneju koja je obuhvaćala sedam kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj, gdje postižu iznimno uspješne i zapažene nastupe.

Riječki klavirski trio je nastupao u Zagrebu (koncertna dvorana Blagoje Bersa, muzej Mimara), te drugim hrvatskim gradovima, na Osorskim večerima i dr.

Koncert u HNK Ivana pl. Zajca bit će ujedno i prvi u ciklusu koncerata koje će ovaj ansambl održati u Rijeci, što je bila i jedna od pokretačkih ideja pri osnivanju ansambla. Riječki klavirski trio uz interpretacije djela iz svjetske glazbene literature, veliku pozornost posvećuje djelima hrvatskih skladatelja.

Program:

Ludwig van Beethoven: Klavirski trio br. 1, op. 1 u Es duru
Allegro
Adagio cantabile
Scherzo. Allegro assai
Finale. Presto

*****

Antonín Dvořák : Klavirski trio br. 4, op. 90 – ‘Dumky’ u e molu
Dumka 1: Lento maestoso – Allegro vivace, quasi doppio movimento
Dumka 2: Poco adagio – Vivace non troppo
Dumka 3: Andante – Vivace non troppo
Dumka 4: Andante moderato – Allegretto scherzando
Dumka 5: Allegro
Dumka 6: Lento maestoso – Vivace

Foto & Video galerija