Super gala koncert

POGLED PREMA 2020: EPK I HNK GALA KONCERT
Eyvazov, Gallo,Kolar, Rinaldi, Boemi, Matvejeff

Dirigenti:
Solisti:
Yusif Eyvazov / Kristina Kolar / Lucio Gallo / Rossana Rinaldi
Koncertni majstor:

5.3.2018.

Na programu najljepše arije i dueti: Saint-Saëns „Samson i Dalila”; Bizet „Carmen”; Mascagni „Cavalleria rusticana”; Verdi „Macbeth”, „Otello”, „Falstaff”

Super gala koncert s plejadom velikih svjetskih pjevačkih imena i čak dva dirigenta – koncert je koji se ne propušta! Prvi projekt HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i Europske prijestolnice kulture 2020. dovodi svjetska imena opernog svijeta na riječku pozornicu!

Uz jednog od najboljih i najpopularnijih tenora današnjice Yusifa Eyvazova vežu se brojni superlativi uzbudljivi tenor prodornog, gromoglasnog i iznimno „talijanskog” glasa, prirodno moćan glas s blistavim visinamaprvorazredni izvođač i dr. Ovaj azerbajdžanski operni div pjevao je u moskovskom Boljšoj teatru, Praškoj državnoj operi, milanskoj Scali, Marijinskom kazalištu u St. Peterburgu, Operi Los Angelesa, Metropolitan operi, Bečkoj državnoj operi, Berlinskoj državnoj operi, u Aichi Arts centru u Tokiju, u Veronskoj Areni, na Salzburškom festivalu itd. Osim nastupa na najvažnijim opernim scenama Europe i Amerike, bio je na turnejama u Aziji i Australiji. U Rimu je pjevao Des Grieuxa u „Manon Lescaut” pod ravnanjem Riccarda Mutija kada je upoznao svoju buduću suprugu, glasovitu sopranisticu Annu Netrebko.

Jedina domaća operna zvijezda ove večeri bit će Kristina Kolar, prvakinja Kazališta čiji je glas prepoznala struka, publika i kritika brojnih europskih opernih kuća, hrvatska sopranistica osvaja kristalno čistom i iznimno moćnom vokalnom prisutnošću što kod publike izaziva čestu želju za pljeskom, uvjerljiva u glumi i osjetljivim odlomcima mekih tonova, stvorila izrazito moćnu ulogu, uzbudljiva izvedba, Kristina Kolar divno je otkriće, itd.

Talijanski bariton Lucio Gallo ponovno je u Rijeci, nakon vodećih svjetskih koncertnih dvorana i opernih kuća, suradnji sa najpoznatijim dirigentima i pjevačima. Miljenica talijanskih opernih kuća, s nizom uspješnih opernih uloga u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj i Japanu, sjajna mezzosopranistica Rossana Rinaldi surađivala je s brojnim vodećim dirigentima i umjetnicima (Zubin Mehta, Riccardo Muti, Nello Santi te José Carreras, Placido Domingo, José Cura, Marcelo Alvarez, Leo Nucci, Ruggero Raimondi, Barbara Frittoli i Katia Ricciarelli). Kritika kaže rijetka operna pjevačica tako intenzivnog glasa, zadivljujuće vokalne i glumačke izvedbe, impresivno!

Program:

Camille Saint-Saëns: Bacchanale

Camille Saint-Saëns: Samson et Dalila
duet – En ces lieux, malgré moi  (Rossana Rinaldi, Yusif Eyvazov )

Camille Saint-Saëns: Samson et Dalila
arija – Mon cœur s’ouvre à ta voix (Rossana Rinaldi)

Georges Bizet: Carmen – Uvertira

Georges Bizet: Carmen
arija – Le fleur que tu m’avais jetée (Yusif Eyvazov)

Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana – Intermezzo

Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana
duet – Tu qui Santuzza? (Rossana Rinaldi, Yusif Eyvazov)

***

Giuseppe Verdi: Macbeth
arija – Perfidi – Pieta’, rispetto, amore (Lucio Gallo)

Giuseppe Verdi: Macbeth
arija – Vieni! T’affretta! (Kristina Kolar)

Giuseppe Verdi: Otello
duet – Era la notte (Yusif Eyvazov, Lucio Gallo)

Giuseppe Verdi: Otello
arija – Dio mi potevi scagliar (Yusif Eyvazov)

Giuseppe Verdi: Falstaff
arija – L’onore! Ladri (Lucio Gallo)

Giuseppe Verdi: Falstaff
finale – Tutto nel mondo è burla (tutti)

TRAJANJE KONCERTA: 

Koncert traje 90 minuta s jednom pauzom.

GENERALNI SPONZOR GALA KONCERTA

logo_INA