BACIAMI, CATE: DUHOVITI GLAZBENI HIT PROŽETI TALIJANSKIM KOLORITOM

15. rujna 2021.

Mjuzikl “Baciami, Cate”, odnosno svima poznati brodvejski hit “Kiss me, Kate” nakon hrvatske adaptacije, donosimo i na talijanskome jeziku! Prijevod i prepjev napisao je veliki poznavatelj operetnoga žanra Corrado Abbati, a u glavnim ulogama ponovno su sjajne glumice i glumci Talijanske drame Leonora Surian Popov, Mirko Soldano, Elena Brumini i Stefano Surian! Glumačke, pjevačke i plesačke snage naših izvođača uz glazbeno ravnanje Filipa Gjuda moći ćete premijerno doživjeti 20. rujna kad ćemo ujedno otvoriti i novu sezonu 21./22., a reprizno 27. i 28. rujna.

“Lagani” žanr mjuzikla u suštini je jedan od najzahtjevnijih za autorski tim i izvođače jer podrazumijeva poznavanje vještina iz područja glume, plesa i pjevanja. “U postavljanju ovog mjuzikla u dvostrukoj sam ulozi redateljice i koreografkinje dobila priliku uz vrhunski ansambl i kreativni tim glatko pretočiti glumačku interpretaciju, pokret i pjevanje u narativnu liniju koju će publika pratiti sa zanimanjem,” ističe Tihana Strmečki te dodaje: “Za mene su upravo to stupovi koji podupiru kazalište kao hram naše duše i umjetnost naših života. Ova predstava pruža odmak od svakodnevnice u kojoj se publika može prepoznati, zamisliti, oduševiti i nadam se – inspirirati.”

Mjuzikl će ispričati priču o jednoj večeri u životu kazališnih glumica i glumaca, njihovih međuodnosa i zakulisnih tajni i spletki. U središtu radnje je komplicirani odnos bivših supružnika i kolega na sceni. Hoće li im uspjeti izbjeći financijsku propast Kazališta te bez obzira na sve završiti premijernu izvedbu predstave?

 

Foto: Fanni Tutek-Hajnal

Produzione in collaborazione con Concord Theatricals Ltd., per conto di Tams-Witmark LLC. www.concordtheatricals.co.uk. / Produkcija u suradnji s Concord Theatricals Ltd., u ime Tams-Witmark LLC. www.concordtheatricals.co.uk.

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj