Miloš Milojević

U ovoj sezoni

Bas, diplomirao je solo pjevanje na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu i master akademske studije na Filozofskom fakultetu novosadskog univerziteta, odsjek ruski jezik i književnost.

Kao član opernog zbora Narodnog pozorišta u Beogradu nastupao je u preko dvadeset opernih predstava, a surađivao je s mnogim profesionalnim zborskim ansamblima (operni zbor Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, zbor RTB, Vojvođanski mješoviti zbor itd.). Trenutno radi u zboru Opere HNK-a Osijek.

Od brojnih solističkih nastupa u beogradskom Narodnom pozorištu izdvaja ulogu Kolasa u Mozartovoj operi „Bastien i Bastienne”. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu tumačio je ulogu popa Oluje u operi „Pop Ćira i Pop Spira” Dejana Despića. U okviru Opernog studija novosadske Akademije umjetnosti sudjelovao u operi „Tajni brak” D. Čimaroze u ulozi Geronima. U HNK-u Osijek nastupao je kao stari Židov (C. Saint-Saëns: „Samson i Dalila”) i crkvenjak (G. Puccini: „Tosca”).

Miloš Milojević je nastupao na značajnim manifestacijama i u koncertnim dvoranama u regiji i šire (Grčka, Rusija, Poljska, Austrija, Njemačka, Italija, Velika Britanija, Danska, Švedska, Mađarska, Slovačka, Rumunjska, Španjolska, Švicarska, Australija, Bugarska). Pohađao je majstorske radionice solo pjevanja kod Hon Lija, Klaudije Eder, Olge Makarine, Alessandre di Giorgio itd. Višestruki je dobitnik stipendije Fonda „Melanija Bugarinović i kćerka Mirjana Kalinović-Kalin” za vokalno unaprjeđenje vokalne umjetnosti mladih. Od brojnih nagrada izdvaja titulu Laureata na 1. Međunarodnom natjecanju solo pjevača „Vera Kovač Vitkai” u Novom Sadu 2014. godine.

Pored glazbene umjetnosti okušao se i u snimanju kraćih filmova i komercijalnih televizijskih spotova.