Philipp von Steinaecker

Glavni gost dirigent
U ovoj sezoni

Bio je prvi dobitnik Meelgardove nagrade za najboljeg mladog dirigenta koju dodjeljuje Orchestra of the Age of Enlightenment. Od tada je stekao bogato iskustvo kao gost dirigent u brojnim svjetskim orkestrima. Jednako vlada njemačkim romantičnim repertoarom, koliko i djelima Druge bečke škole. Njegova strast i razumijevanje za glazbu baroka i klasična razdoblja vodila su ga do osnivanja vlastitog instrumentalnog orkestra Musica Saeculorum. Jedan je od utemeljitelja Mahler chamber orchestra.

Školovan za violončelista, usavršavao se je sa Sir Johnom Eliotom Gardinerom i Claudijom Abbadom s kojim je imao prilike surađivati u Luzerne festival orchestra u Lucernu, te potom kao maestrov asistent i kao gost dirigent njegovog Orchestra Mozart. Oba su dirigenta bili važna inspiracija von Steinaeckeru te su imali snažan utjecaj na njegov glazbeni razvoj.
Surađivao je s mnogim vodećim instrumentalistima i pjevačima, među kojima su: Camilla Tilling,Dorothea Röschmann, Isabelle Faust, Guy Braunstein, Daniel Müller-Schott, Fazil Say, Sara Mingardo, Andrew Staples, Mia Person, Hanno Müller Brachmann, Peter Harvey i Boris Belkin.

Ističu se nedavni ponovni angažmani sa Švedskim radijskim simfonijskim orkestrom, Novom japanskom filharmonijom, Slovenskom filharmonijom i debiji s Maggio Musicale u Firenzi, Fondacijom Toscanini u Parmi, Haškom filharmonijom te Praškom filharmonijom. Dirigirao je uspješnim produkcijama Mozartove Čarobne frule u Veroni i Gounodove Golubice u Sieni. Ostali angažmani uključuju suradnje s Orkestrom Mozart u Bologni, komornim orkestrom Camerata Salzburg, Orkestrom Teatra Comunale u Bologni, Toskanskim orkestrom, Haydenovim orkestrom u Bolzanu i Simfonijskim orkrestrom u Kristiansandu.
S ansamblom za ranu glazbu Musica Saeculorum nastupio je u koncertnoj dvorani Kölnske filharmonije, na Međunarodnom baroknom festivalu Melk u Austriji, na festivalu Aix-en-Provence i u Essenskoj filharmoniji. Ansambl već posjeduje impresivnu diskografiju, uključujući snimke Händelova Mesije, Haydnova Stvaranja (nominirano za Međunarodnu nagradu za klasičnu glazbu ), Brucknerove Prve simfonije, Brucknerovih Moteta, Mahlerove Pjesme o zemlji, te CD s aranžmanima za Salonski orkestar.