KAZALIŠNI POVRATAK BAŠ PO MJERI!

21. svibnja 2020.

Večer je završila baš onako kako završava svaka dobra kazališna večer – dugim aplauzom i povicima odobravanja zadovoljne publike, ovoga puta za Serenu Ferraiuolo i njenu izvedbu monokomedije „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ u režiji Giuseppea Nicodema. Međutim, osim pljeska oduševljenja na kraju, prve je povratničke večeri nakon dvomjesečne pauze, sve ostalo bilo prilično drugačije. Nakon dezinfekcije ruku sredstvima što su ih osigurali JGL i Adrialab, gledateljice i gledatelji su pri ulasku dobili i posebno dizajnirane zaštitne maske, a u prilagođeno i brojem mjesta reducirano “de luxe” gledalište otpratile su ih članice i članovi umjetničkih ansambala kao stjuardi i stjuardese u avionskoj biznis-klasi te još jednom podsjetili na važnost poštivanja protuepidemijskih mjera. A dočekalo ih je i malo slatko iznenađenje “Kraša”.

Sudeći po komentarima nakon monodrame o životu u izolaciji, lako je zaključiti kako je osim Serene Ferraiuolo čiju su izvedbu, koja ih je i nasmijala i zamislila, ocijenili su najvišim ocjenama, publiku oduševio i sam povratak u kazalište. Jer, još je nešto ostalo isto – ljubav i potreba za kazalištem.

Svibanjska “Velika revija malih formata” nastavlja se već večeras, “Povratkom” Riječkog simfonijskog orkestra. Svakako budite u “de luxe” gledalištu Zajca.

 

Foto & Video galerija