NA MEĐUNARODNOJ AUDICIJI BIRAJU SE NOVA POJAČANJA NAŠEG BALETA S KARAKTEROM

19. siječnja 2022.

Osim što je izazvala iznenađujuće veliko zanimanje kandidatkinja i kandidata iz cijelog svijeta, današnja je međunarodna audicija našeg Baleta izazvala je i neobično veliko zanimanje medija. A kako i ne bi? Nakon pristiglih više od 500 prijava iz cijelog svijeta, te nakon pročitanih svih biografija i odgledanih videa kojim su prezentirali svoje plesno umijeće, danas se pred komisijom na pozornici „Zajca“ predstavilo 23 izabranih kandidatkinja i kandidata pristiglih iz Velike Britanije, Francuske, Izraela, Italije, Španjolske, Norveške, Srbije i Hrvatske. U prvom je krugu zapravo izabrano ukupno 30 kandidata, no nekolicina zbog posljedica epidemiološke situacije nije mogla danas doći u Rijeku, pa će za njih naknadno biti organizirane posebne audicije.

Od kandidata se, uz neupitne vrhunske baletne tehničke sposobnosti i vještine u suvremenom plesu, prvenstveno traži individualnost odnosno plesačka osobnost. Upravo stoga audicija nije održana u baletnoj dvorani već na pozornici na kojoj se, naravno, bolje zamjećuje prezentnost na sceni.

Posebno veseli što je toliko prekrasnih i talentiranih plesačica i plesača sa svih strana prepoznalo riječki Balet kao poseban i za rad poželjan ansambl o čemu su danas govorili i brojnim novinarima. No, od njih će se našem Baletu s karakterom pridružiti njih dvoje, jedna plesačica i jedan plesač. A na pozornici “Zajca” vidjet ćemo ih već u travnju kada će biti premijerno izveden balet “Romeo i Julija” Sergeja Prokofjeva u koreografiji Jiříja Bubeníčeka. Veselimo se!

Foto & Video galerija