SNJEŽNA BAJKA 2: NASTAVAK POPULARNE PREDBLAGDANSKE SNJEŽNE PUSTOLOVINE ZA DJECU

4. prosinca 2017.

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 6. prosinca 2017. u 19.30 sati, nastavlja se snježna pustolovina s još više tajni, magije i tajnovitih likova! Riječ je, naravno, o premijernoj izvedbi “Snježne bajke 2″, nastavku prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu, ponovno u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, ali istodobno prvoj predstavi iz programa Riječkog kazališta mladih “Kamov”.

Priča se nastavlja tamo gdje je prošle godine završila, a dramaturginja Nataša Antulov uobličila ju je prema motivima najuspješnijih radova osnovnoškolaca Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu za kreaciju priče ove predstave.

Kraljević i Kraljevna su već odrasli, a muče ih neki novi (i stari) problemi. Mali kazališni posjetitelji moći će upoznati njihova sina Vjetra i kćer Kišu, djecu neobičnog djetinjstva koja odrastaju u velikom dvorcu. Iako se njihov život čini idiličan, stvarnost je posve drugačija. Vjetru i Kiši nedostaje njihova majka. Zato će krenuti u opasnu potragu za njom i uspeti se na Veliku Planinu…

Likove iz prošlogodišnje priče tumače isti glumci i pjevači, dok nove likove odnosno uloge, uz članove umjetničkih ansambala HNK Ivana pl. Zajca, Opere, Baleta i Talijanske drame, glume polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih “Kamov” te pokazuju, glumeći, pjevajući i plešući, sve svoje talente i sve ono što su do sada u Radionici naučili.

Tako uloge Kraljevne- majke i Kraljevića- oca ponovno tumače Vanja Zelčić i Saša Matovina. U ulozi djevojčice Kiše izmijenjivat će se Katja Budimčić, Lucija Pedić i Nina Abramović Dimec, a u ulozi dječaka Vjetra Marko Fortunato, Luka Babić i Antonio Valenčić. Crvenog Patuljka, u alternacijma, glumit će Tarik Žižak, Leon Hasančević Matijašić i Matija Danijel Žugaj. Tri vile bit će Jasmina Cossetto, Stanislava Šćulac Vlajnić i Karla Šoštarić u alternaciji s Ingrid Ninčević. Dvorjane ću tumačiti Giuseppe Nicodemo, Marijan Padavić i Domagoj Dujmović, a u predstavi sudjeluju i članice Baleta Danijela Menkinovski, Svetlana Andrejčuk i Svetlana Rasskazova.
Redatelj je Igor Vlajnić, ujedno i voditelj Riječkog kazališta mladih “Kamov”. Scenografiju je osmislila Paola Lugarić, a koreografiju Vitalij Klok. Kostime iz kazališnog fundusa odabrala je Manuela Paladin Šabanović dok je svjetlo oblikovao Boris Blidar.

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Prije početka premijerne izvedbe 6. prosinca, u kazališnom će foyeru s početkom u 18.45 sati biti upriličena svečana dodjela nagrada i zahvalnica za najbolje učeničke radove na temu Snježna bajka 2.

Novi sponzor HNK Ivana pl Zajca Maslina na Zelenom trgu odlučio je kazališne ulaznice pokloniti korisnicima udruga Centar za kulturu dijaloga i “Šarolija” koji su uključeni u program Moje mjesto pod suncem. Osim što će 7. prosinca djeca uživati u predstavi “Snježna bajka 2″, bistro-pizzeria će se pobrinuti da nakon kratkog upoznavanja HNK Ivana pl. Zajca, uživaju i u pizzetama posebno pripremljenima za ovu prigodu.

maslina

Foto & Video galerija