Edvin Liverić

In this season

EDVIN LIVERIĆ rođen je 1970. u Rijeci, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti 1995. godine. Bio je član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a od 1995. godine član je ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Vanjski je suradnik na Akademiji dramskih umjetnosti od 1996. do 2005. godine (Katedra za scenski pokret). Vanjski je suradnik Sveučilišta u Rijeci – Studij „Gluma, mediji, kultura” od 2013. godine je član Hrvatskog instituta za pokret i ples, u kojem od 1996. do 2005. godine radi kao selektor i asistent umjetničke ravnateljice festivala Tjedan suvremenog plesa. Od 2003. do 2016. godine bio je umjetnički ravnatelj Street Art Festivala u Poreču. Suosnivač je kazališne skupine TRAFIK. Usko je vezan uz plesni teatar i teatar pokreta, u tom području ostvaruje veliki broj uloga na domaćoj sceni, kao i u inozemstvu.
Izdvaja uloge u predstavama: „Imago”, „Žudnja”, „50%” (Teatar EXIT), „Hamper”, „Kraljevo”, „Insektarij”, „Događaj u gradu Gogi”, „Put oko svijeta u 80 dana”, „Alisa” (ZKM), „Proces”, „Woyzeck” (HNK Varaždin), „Granica”, „Dundo Maroje” (Talijanska drama – HNK Ivana pl. Zajca), „Sat u kojem nismo znali ništa jedni o drugima” (Mittlefest – Italija), „Koora” (Hrvatski institut za pokret i ples/Plesni teatar Ljubljana), „Crossings” (TRAFIK i The Necessary Stage – Singapur), i dr. Djeluje kao suradnik za scenski pokret na mnogobrojnim kazališnim produkcijama u Hrvatskoj i Sloveniji. Igra u stranim i domaćim filmskim i televizijskim produkcijama.
Režirao je nekoliko kazališnih predstava: „Bračni prizori” (Teatar &TD), „Eva Braun” i „Igre u dvorištu” (Teatar EXIT), „Draga Elena Sergejevna” (Teatar ŠKUC/Glej – Ljubljana), „Draga Elena Sergejevna” (ZKM), „Pozdrav s Jadrana” i „Diva” (TRAFIK), „Težave z izražanjem” (Teatar ŠKUC/Cankarjev Dom), „Neboder” (INK Pula), „Notti romane/Rimske noći” (Talijanska drama – HNK Ivana pl. Zajca), „Teškoće s izražavanjem” (Teatar &TD), „Sušak, Sušak” (Studio Maraton/HNK Ivana pl. Zajca), „Picasso kalandjai/Avanture Picassa” i „Jedna tvoja riječ” (Drama na mađarskom jeziku – Narodno pozorište Subotica), „Velika bilježnica” (ZKM), „Cabaret Valeska” (SKC Rijeka), „Proba orkestra” (ZKM) i „Memoria civitatis/Sjećanja grada” (HKD na Sušaku/Studio K Szinhaz, Budimpešta). Dugogodišnji je predstavnik Hrvatske u europskoj plesnoj platformi Aerowaves. Dobitnik je nagrade „Vladimir Nazor” kao dio kolektiva predstave „Imago”. Ravnatelj je Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.