Anamarija Knego Vidović

Prvakinja Kazališta

Sopran, prvakinja Opere.

Rođena u Rijeci, 1982.godine. Završava osnovnu i srednju školu sa dva smjera: solo pjevanje i flautu. Nakon završene srednje škole upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu gdje diplomira solo pjevanje 2006.godine.

Ostvarila je niz zapaženih uloga kao što su, između ostalih Gospođica Jessel („Okretaj zavrtnja”, Britten), Tatiana („Evgenij Onjegin”, Čajkovski), Micaëla („Carmen”, Bizet), Kleopatra („Julije Cezar u Egiptu”, Händel), Sophie („Werther”, Massenet), Desdemona („Otello” Verdi), Alice („Falstaff” Verdi), Mimì („La bohème”, Puccini), Jelena („Nikola Šubić Zrinjski”, Zajc – operu je za svjetsko tržište snimila njemačka izdavačka kuća CPO).

Ulogu Tatiane pjevala je i u Krakowu, kao partnerica Mariusza Kwieciena, jednog od vodećih baritona današnjice, koji je nastupio u ulozi Onjegina.

Zagrebačkoj publici predstavila se kao Desdemona i doživjela ogroman uspjeh.

Iza nje je i niz iznimnih koncertnih nastupa.

Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje ostvarenu žensku opernu ulogu dobila je 2015. godine za ulogu Gospođice Jessel u operi „Okretaj zavrtnja” Benjamina Brittena. Dobitnica je Nagrade publike HNK Ivana pl. Zajca „Štefanija Lenković“ za najbolju žensku opernu ulogu sezone 2015/16. za ulogu Kleopatre u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”, te sezone 16/17 za ulogu Desdemone u Verdijevu „Otellu”.