Kazališna Galerija “Zajc” – novi pogled na kazalište, jedinstven u Hrvatskoj

Posjetite novouređenu kazališnu Galeriju “Zajc”, šetalište kazališnom magijom i baštinom Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci!

Stalni postav Galerije “Zajc” smješten je u dinamičnom prostoru dvaju krakova bočnih stepenica i na tzv. “Vidikovcu Klimt”, galeriji na najvišem katu zgrade Kazališta. Posjetiteljice i posjetitelje pozivamo da pogledaju i istraže kako uz pomoć scenografije, rasvjete, kostima i drugih elemenata stvaramo kazališnu magiju. Moći će razgledati šešire i kostime, pročitati vrijedne dokumente, vidjeti fotografije te doznati mnoge anegdote iz povijesti Kazališta. Važan dio priče o Kazalištu jest i uvid u to kako Kazalište radi danas, koje sve službe i radione sudjeluju u složenom i kreativnom procesu priprema i realizacije predstava. Dojmovi publike i njihova sjećanja na davne i ne tako davne dane Kazališta čine “Vremensku kapsulu” koju ćemo trajno nadopunjavati. “Vidikovac Klimt” pruža poseban pogled na rane radove slavnog Gustava Klimta koji su nastali upravo za svod riječkog kazališta i uskoro će biti vraćeni na svoje originalno mjesto.

Tjedno radno vrijeme Galerije i raspored grupnih i pojedinačnih vođenih posjeta za građanke i građane i sve ostale informacije objavljivat će se na web-stranicama Kazališta svaki ponedjeljak.

Foto & Video galerija
 


Galeriju “Zajc” ovaj tjedan možete posjetiti:

Srijeda, 1.12. od 17 do 18.30 (zadnji ulaz posjetitelja u 18 sati) ULAZNICE
Četvrtak, 2.12. od 17 do 18.30 (zadnji ulaz posjetitelja u 18 sati) ULAZNICE
Petak, 3.12. od 17 do 18.30 (zadnji ulaz posjetitelja u 18 sati) ULAZNICE
Subota, 4.12 od 17 do 19 (zadnji ulaz posjetitelja u 18.30 sati) ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti online ili na blagajni Kazališta sat vremena prije otvaranja Galerije, ili u redovno radno vrijeme blagajne, pon-pet 9-15 sati, sub 9-13 sati. Potrebna je COVID-potvrda, osim za djecu do 16 god.

 
Galerija "Zajc" 
Individualna ulaznica: odrasli40,00 kn
Djeca do 6 godina: besplatno
Individualna ulaznica: djeca do 14 god.20,00 kn
Organizirani grupni dolasci: odrasli30,00 kn
Organizirani grupni dolasci: učenici, škole i sl.20,00 kn
Pretplatnici20,00 kn
Uz kupljenu ulaznicu za predstavu25,00 kn
Obiteljski paket: 2 odraslih + 2 djece100,00 kn