BLAGDANSKA ČAROLIJA GALERIJE „ZAJC“ I ADVENTA U „ZAJČIĆU“ RAZVESELILA MALIŠANE

10. prosinca 2022.

Što može biti ljepše i uzbudljivije od stvaranja blagdanske čarolije za najmlađe? Ove smo sezone pripremili poseban predblagdanski događaj i doživljaj – Advent u „Zajčiću“. Radi se o posebnom programu za našu najmanju i najiskreniju publiku. Mališani su danas razgledali kazališnu Galeriju „Zajc“ uz posebno vodstvo prilagođeno njihovoj dobi. Isprobavali su krune i šešire, zavirili u Dućan čuda i Šumu Striborovu, svirali na glazbenim instrumentima. Na maloj pozornici, „Zajčiću“, polaznice baletno-plesnoga studija Riječkoga kazališta mladih „Kamov“ izvele su plesnu točku iz božićnog klasika, baleta „Orašar“ – „Valcer cvijeća“ na predivnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog. Nakon izvedbe, najhrabriji su i sami stali na pozornicu te uz stručno vođenje baletnoga pedagoga i plesača Andreja Kötelesa naučili klasični baletni naklon, a publika ih je nagradila pljeskom. Na izlasku je Mrazica mališane počastila keksima, poklonom riječkog PIK-a.

Upitali smo male posjetiteljice i posjetitelje današnjeg Adventa što im se najviše svidjelo:

„Najviše su mi se svidjele balerine.“

„Kostimi koji su visjeli.“

„Kad smo gledali veliku pozornicu.“

„A meni se mala pozornica svidjela, i velika i mala, obje.“

„Meni se sve svidjelo, isprobala sam sve krune i šešire.“

„U Dućanu čuda.“

„Tete koje plešu, lijepe su.“

„Doći ćemo i sljedeće subote.“

Preporučamo i vama da povedite svoje najmlađe na Advent u „Zajčiću“ sljedeće subote 17. prosinca također s početkom u 11 sati. Osim razgledavanja Galerije „Zajc“, gledat ćete dramski program – odabrane dijelove predstave za djecu “Dvije tisuće četiristo sedamdeset sekundi” u izvedbi dramskoga studija Riječkoga kazališta mladih „Kamov“.

Foto & Video galerija
Sponzor Adventa u “Zajčiću”

Zahvaljujemo brendu “Moje Malo Zlato” na donacijama svojih proizvoda štićenicama i štićenicima Dječjega doma “Ivana Brlić Mažuranić”