Kim Barbier

U ovoj sezoni

Kim Barbier rođena je u Parizu u francusko-vijetnamskoj obitelji, a odrasla je u Africi i na jugu Francuske. Nakon što je diplomirala i završila “cycle de perfectionnement” na Pariškom konzervatoriju kod Pierre-Laurenta Aimarda, studirala je u Londonu kod Marije Curcio u tradiciji Artura Schnabela. Curcio je najviše utjecala na nju, kako glazbeno tako i osobno. Ostali njeni učitelji bili su György Kurtag, Patrick Cohen, Odile Poisson, Theodore Paraskivesco, Nicholas Angelich, Leon Fleischer i Ferenc Rados.

Pijanistica je nastupala s nizom renomiranih orkestara, uključujući Orquesta de Valencia, Bournemouth Symphony Orchestra, Estonski nacionalni orkestar, Orkestar Zagrebačkog radija, Kineski nacionalni simfonijski orkestar, Vijetnamski nacionalni simfonijski orkestar, Orchestra di Roma e del Lazio, Orchester Philharmonique de Nice, Berlinski simfonijski orkestar i Novi komorni orkestar Potsdam. Nastupala je dirigentima kao što su Lionel Bringuier, Robin Ticciati, Fabien Gabel, Yaron Traub i Stanley Dodds.

Kao solistica, Kim Barbier je gostovala u međunarodno poznatim koncertnim dvoranama: Philharmonie i Konzerthaus u Berlinu, Auditorium Parco Della Musica u Rimu, Koncertna dvorana u Pekingu, Hanoi Opera House, Salzburg Mozarteum i Palau de la Musica u Valenciji. Nastupala je i na međunarodnim festivalima, uključujući Festival International de Menton, Festival Musique à l’Emperi u Salon-de-Provence, Rolandseck Festival i Salzburški uskrsni festival.

Posvetila se i repertoaru komorne glazbe. Održala je koncerte sa Solom Gabettom, Emmanuelom Pahudom, Antoineom Tamestitom, Guyem Braunsteinom, Brunom Delepelaireom, Françoisom Leleuxom, Paulom Meyerom, Friedrichom Kleinhaplom i Berlinskim klavirskim kvartetom. S njima je snimila dva CD-a za RCA/Sony, a izdala je i solo CD-e za Oehms Classics i Prospero Classical.