Inspirativna operno-baletna večer i novi doživljajni svijet u Exportdrvu

26. svibnja 2023.

Jedna posve neobična i zanimljiva večer poklonjena je riječkoj publici u prostoru Exportdrva – riječki HNK Ivana pl. Zajca složio je inspirativnu večer za glazbene sladokusce koji vole čuti i vidjeti nešto posve drugačije, rekli bismo, izvan standardnih okvira naših hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća. Publici su podarili monooperu u jednom činu za glas i komorni orkestar „Erwartung“ / „Iščekivanje“ Arnolda Schönberga i balet „Heroj je umoran“ na skladbu Frana Đurovića i koreografiju Giuseppea Spote (…)

Sve je tehničke i glazbene bravure vrlo zahtjevne partiture „Erwartunga“ besprijekorno, uživljeno i moćno izvela Dubravka Šeparović Mušović, koja je publiku uvela u neki novi svijet začudnog glazbenog doživljaja. Pljesak i uzvici odobravanja su dugo trajali (…)

Prostor Exportdrva suvremenom baletu „Heroj je umoran“ daje podršku temi koja se priča pokretom, svojom industrijskom arhitekturom i metalnim elementima po kojima se izvođači penju, a koreograf je pratio glazbeni izričaj dinamičnim plesnim izrazom, vrlo zahtjevnim tjelesnim slikama i emotivnim plesnim dodirima. Članovi baletnog ansambla bili su uigrani u svom plesnom izrazu savršeno ocrtavajući tugu, strast, ljutnju, razočaranje, ali i ljubav. Oduševljenje publike dugo je trajalo.

Gloria Fabijanić Jelović, Radio Kozo

Foto & Video galerija
 

Monooperu „Erwartung“ pogledajte još u subotu 27. svibnja s početkom u 20 sati.

 

Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj