„CAVALLERIA RUSTICANA“ I „PAGLIACCI“ – OPERNE STRASTI U SUBOTU PONOVNO NA SCENI!

3. veljače 2023.

Dvije najpopularnije verističke opere koje se tradicionalno izvode u paru, “Cavalleria rusticana” Pietra Mascagnija i “Pagliacci” Ruggera Leoncavalla, ponovno su na programu u subotu 4. veljače s početkom u 19 sati. Operama u režiji Dražena Siriščevića ravnat će maestro Matteo Salvemini, a publiku očekuje i novost u podjeli „Cavallerije rusticane“. Prvi će put na pozornici „Zajca“ u ulozi Turiddua nastupiti član našega opernog ansambla, nagrađivani tenor Bože Jurić Pešić.

Radnje obiju opera vođene su strastima, i ljubavlju, ali i ljubomorom, izdajom i osvetom. Nakon „Cavallerije rusticane“ Pietro Mascagni stekao je priznaje i slavu. Skladatelja su hvalili i veliki Giuseppe Verdi i Petar Iljič Čajkovski, a milanski izdavač raspisao je natječaj na kojemu je, dvije godine kasnije, pobijedio Ruggero Leoncavallo. Svoje je „Pagliaccie“ Leoncavallo napisao prema istinitom događaju kojem je svjedočio još kao devetogodišnji dječak.

Dođite u subotu u Kazalište i doživite neukrotivu emotivnu snagu glazbe u izvedbi sjajnoga Riječkoga simfonijskog orkestra, likove „od krvi i mesa“ u interpretaciji sjajnih solistica i solista uz Riječki operni zbor. Ne propustite talijanski operni realizam koji oduševljava!

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj