Aleksandar Nošpal

U ovoj sezoni

Rođen 1973. godine u Skopju. Tijekom svoje dvadesetogodišnje dizajnerske karijere radio je za mnogobrojne klijente, od Makedonskog nacionalnog teatra, Makedonskog dječjeg teatra /međunarodna nagrada za kostimografiju i scenografiju/, Makedonskog nacionalnog baleta, pa do svih najvažnijih modnih i trgovačkih kompanija, TV postaja, oglašivačkih kompanija te do styling-a za najveće glazbene i glumačke zvijezde. Nedavno je dizajnirao novu uniformu za Nacionalnu gardu vojske Makedonije.
Na ESMOD-u (l’Ecole Supérieure des Arts et techniques de la Mode) u Parizu završio je Modni dizajn – Stylisme 199. i Pattern making-Modelisme (specijalizacija: Haute Couture) 1995. te potom na UCA (University for the Creative Arts) u Londonu i Modni maketing i management 2008.godine. Od 2009. godine dekan je i profesor Modnog dizajna i  kostimografije na Fakultetu za dizajn i mutimediju Sveučilišta FON u Skopju. Dizajnirao je više od 30 kazališnih kostimografija.
S koreografom Ronaldom Savkovićem surađivao je na predstavi “Samson i Dalila” Makedonskog nacionalnog baleta uprizorenoj u ožujku 2012. godine, a u siječnju 2013.u riječkom HNK Ivana pl. Zajca s njim je ostavario suradnju na predstavi “Shut up and dance”.