Angelo Fiore

U ovoj sezoni

Diplomirao je na Konzervatoriju „Luigi Cherubini” u Firenci, nakon čega se usavršavao pri firenskoj Operi Maggio Fiorentino te na masterclassu kod Mirelle Freni, pri Akademiji „Cubec” u Mantovi.

Pobjednik je brojnih natjecanja, među kojima je i Međunarodno natjecanje „Verdi” i Natjecanje „Tita Ruffo”, koje rezultira debitiranjem u ulozi Vojvode od Mantove u Livornu.

Bio je dio Fondacije „Luciano Pavarotti”, nastupajući na brojnim koncertima u kazalištu City Center u New Yorku, u Teatru Dal Verme u Milanu i Teatru Grande u Bresci.

Iskazao se u brojnim ulogama, poput Calafa („Turandot”) i Vojvode od Mantove („Rigoletto”) na Puccini festivalu u Torre del Lagu, Cassia („Otello”) u Teatru Carlo Felice u Genovi, Alfreda („Traviata”) u Teatru Goldoni u Livornu, Fritza Kobusa („Prijatelj Fritz”) u kazalištima u Piacenzi, Ravenni i Modeni, Pinkertona („Madama Butterfly”) u Aarhusu i Kopenhagenu.

Nastupio je i u „La Bohème” u produkciji Litvanske nacionalne Opere i Baleta, u ulozi Arriga („Sicilijanske večernje”) na Opernom festivalu Gut Immling, a u istoj će operi nastupiti i u produkciji Bayerische Staatsoper u Minhenu.

Nedavno je debitirao i u milanskoj Scali u operama „Ernani” i „Traviata”, te u zagrebačkom HNK u „Madami Butterfly” kao Pinkerton.