Anton Keremidtchiev

U ovoj sezoni

Anton Keremidtchiev diplomirao je na Bugarskom državnom konzervatoriju u Sofiji, a usavršavao se kod Borisa Christoffa u Rimu te kod Alberta Zedde na Rossinijevoj akademiji u Pesaru. Rođenjem Bugarin, talijanske nacionalnosti, svoju je profesionalnu opernu karijeru počeo kao bas. Najprije je pjevao u Državnoj operi u Sofiji, a zatim je pozvan u Teatro Verdi u Trstu, u Teatro Massimo u Palermu, na Operni festival Rosinni u Pesaru i Trevisu, gdje je dva puta bio jedan od finalista  natjecanja Toti dal Monte. Pjevao je i u Parizu, Valenciji, Oviedu i Moskvi. Pod dirigentskim vodstvom Claudea Thiolasa, Keremidtchiev je promijenio fah u bariton i uspješno debitirao u ulozi Jaga, što je rezultiralo brojnim gostovanjima.

Nastupao je s uglednim dirigentima kao što su James Conlon, Adam Fischer, Lothar Zagrosek, Kirill Petrenko, Marc Albrecht, Paolo Carigniani, Roman Brogli-Sacher, Ivan Anguélov, Stefan Blunier, Jac van Steen and Carlo Franci. Pojavio se u ulozi Amonasra (Aida) u Državnom kazalištu u Wiesbadenu, Rigoletto (Rigoletto) u Bečkoj operi, te kao Učitelj glazbe (Ariadna na Naxosu) na festivalu na otoku Herrenchiemsee. Nakon uspjeha kao Telramund (Lohengrin) u Kazalištu Dortmund, u Toulon operi, zatim u Pekingu te u Nacionalnoj operi u Tokiju. Upravo u toj ulozi gledala ga je i publika u Litvanskoj nacionalnoj operi u Vilniusu, Nacionalnoj operi u Bratislavi, na budimpeštanskim Wagnerovim danima, u Bečkoj državnoj operi, u Opernoj kući u Grazu i u Operi Basel.

Gostujući nastupi doveli su Antona Keremidtchieva u Njemačku operu u Berlinu gdje je pjevao u ulogama Macbetha (Macbeth) i Escamilla (Carmen), u Komičnoj operi Berlin pjevao je kao Giorgio Germont (La Traviata), Sharpless (Madama Butterfly) i Pizarro (Fidelio). U Finskoj nacionalnoj operi u Helsinkiju pjevao je ulogu Escamilla (Carmen), u Hamburškoj državnoj operi Giorgia Germonta, a u Operi Frankfurt, u Opernoj kući Halle, u Opernoj kući Leipzig, te u Hong Kongu gostovao je s ulogom Kurwenala (Tristan i Izolda), u ulozi Amfortasa (Parsifal) bio je u Budimpeštanskoj opernoj kući. Osim toga, nastupao je i u opernim kućama u Kölnu, Bonnu, Düsseldorfu. Veliki uspjeh doživio je i s ulogama Glasnika (Lohengrin) i Klingsora (Parsifal) na Međunarodnom festivalu Wagner u Austriji. Kao Klingsor pjevao je i u Zagrebu.