Daniele Romeo

Baletni majstor

U Torinu (Italija) je krenuo plesati flamenco i jazz, a svoje obrazovanje za klasični balet započeo je u Balletto Teatro di Torino. Nastavio je plesno školovanje u Madridu u Španjolskoj, Escuela de danza „Victor Ullate” i u Stuttgartu u Njemačkoj, „John Cranko” Staatliche Ballettakademie. Diplomirao je u Baselu u Švicarskoj, u Ballettschule Theater Basel 2011. godine u klasi Rafaela Avnikjana, Duncana Rownesa i Amande Bennett.

Polazio je mnoge seminare i masterclasseve u Europi, među njima „William Forsythe Improvisation Technologies”  pod vodstvom Ane Cataline Roman, Laure Graham i Olega Klymyukova, te masterclass s Davidom Dawsonom u Berlinu.

Bio je član baletne kompanije Theater Ulm i član Mainfranken Theater Wuerzburg u Njemačkoj. U 2012. godini pridužio se baletu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

U dosadašnjoj karijeri plesao je u mnogim predstavama poznatih koreografa kao što su: Victor Ullate, George Iancu, Richard Wherlock, Youri Vamos, Roberto Scafati, Diego Ciavatti, Hugo Viera, Dinko Bogdanić, Ronald Savković, Patrick Delcroix, Leo Mujić, Maša Kolar, Staša Zurovac, Mauro Bigonzetti, Gina Patterson, Giuseppe Spota, Giovanni Di Palma, Martin Chaix, Mauro de Candia i dr.

Dobitnik je međunarodne nagrade – posebna nagrada na koreografskom natjecanju „Tanz Olymp” u Berlinu 2015. godine u koreografiji Balazsa Baranyaia. Nagradu publike u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci za najbolje ostvarenje u baletnom programu osvojio je u sezoni 2015./2016.