Davor Herceg

U ovoj sezoni

Rođen je (1970) i studirao u Zagrebu,  magistrirao je Filmsku i TV glazbu na „Berklee School of Music”, a živi i stvara na Silbi. Niz godina surađuje s kazališnim i filmskim redateljima. Autor je glazbe za preko sedamdeset kazališnih predstava za djecu i odrasle, potpisuje glazbu za neke od najpoznatijih slovenskih filmova posljednjih godina, skladao je za sedam cjelovečernjih filmova, zatim animiranih filmova, kratkih filmova, reklama, emisija za djecu, za muzejske izložbe, piše i klasičnu glazbu, uglavnom za klavir, a kao pijanist sudjeluje u brojnim kazališnim i glazbenim produkcijama, itd.

Posljednje dječje predstave za koje je radio glazbu u Lutkovnom gledališču Ljubljana najgledanije su dječje predstave u Sloveniji, obje su iz hit naslova Julie Donaldson, „The Gruffalo” / „Zverjasec” (u Hrvatskoj poznat kao „Grubzon”) te „Room on the Broom” / „Bi se gnetli na tej metli? (u hrvatskom prijevodu „Mjesta ima na metli svima”).  U tri mjeseca igranja za obje predstave traženi su dodatni termini, izvođene su i posjećene u rekordnom broju! Radio je glazbu za „Klince s Ribnjaka”, posljednja zajednička suradnja bila je na jubilarnom CD-u „Taxi za odrastanje” povodom njihove 30-godišnjice postojanja.

S Markom Šantićem radio je na filmu „Zapelji me” koji je 2016. godine bio slovenski kandidat za Oscara. „Idila”, slovenski akcijski horor film Tomaža Gorkiča, prikazan je na brojnim europskim i svjetskim festivalima gdje je osvojio preko 20 nagrada za najbolji film, za najbolju produkciju, za glavne i sporedne glumce, nagrade publike.  Film „Kruha in iger” Klemena Dvornika jedan je od najgledanijih filmova u povijesti slovenske kinematografije, a TV film „Panika” najgledaniji je u Sloveniji 2015. godini.

Herceg je ipak najponosniji na popularizaciju klasične glazbe među djecom – organizator je klasičnih koncerata na Silbi na kojima nastupaju samo djeca iz glazbenih škola.