Davor Prah

U ovoj sezoni

Rođen je u Zagrebu 1975. godine, završio je preddiplomski studij Modnog dizajna i diplomski Kostimografije pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Radio je na mnogobrojnim filmskim i TV projektima, video-spotovima te kazališnim predstavama kao scenograf i kostimograf. Izdvaja neke od njih: mjuzikl „Uskrsli”, Daniele Ricci (Kazalište Komedija); opera „Don Giovanni”, W. A. Mozart (HNK Osijek); predstave „Šuma Striborova”, I. B. Mažuranić; „Mali Princ”, A. De Saint-Exupéry; „20 000 milja pod morem”, J. Vern (Kulturni centar u Dubravi); predstava „Smeće”, I. Krešić (koprodukcija Kulturni centar „Močvara”, Zagreb i Kulturni centar Kosača, Mostar); predstava „Sviraj to ponovo Sam”, A. Woody (HNK Mostar) te hit-predstava „A je to!” umjetničke organizacije Nu: Write Theatre gdje je i kreativni producent.
Kao autor nakita izradio je krunu za Miss Turizma Hrvatske, zatim za nagradu „Modni Ormar” te službeni suvenir 52. Dubrovačkih ljetnih igara.
Bio je sudionikom mnogih skupnih i samostalnih izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju suvremene umjetnosti te u Galerijama „Stančić” i „Laval Nugent”.
Autor je unikatnog koncepta „Ribarnica-Fish Market” u čijem je fokusu nakit inspiriran formom, materijalima i tehnikama izrade dekorativnih predmeta stilskog pokreta Art Déco. Živi i radi u Zagrebu.