Dominika Fortunato

U ovoj sezoni

Mezzosopran, članica Opere HNK Ivana pl. Zajca od 2017. godine. Rođena je u Celju u Sloveniji, svoje je glazbeno obrazovanje započela već sa šest godina, a 2008. godine kao najmlađa kandidatkinja Glazbene akademije u Ljubljani primljena je u klasu međunarodno priznate profesorice Alenke Dernač – Bunta. Po završenoj 2. godini studija, stručna je komisija odlučila da svoj studij nastavi na umjetničkom (opernom) smjeru. Diplomirala je operno pjevanje na umjetničkom i pedagoškom smjeru s odličnim uspjehom te pohvalom summa cum laude.
Godine 2007. na natjecanju TEMSIG osvojila je zlatno priznanje iz solo pjevanja te iste godine pobjedila na Frankofoniji. Za nagradu je nastupala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, gdje je na međunarodnom pjevačkom festivalu predstavljala Sloveniju. Tada je i studijski snimila „Habaneru” iz opere „Carmen”, koju je kao dobitnica nagrade izvodila na koncertu.
Tijekom studija često je nastupala kao solistica, sudjelovala na opernim produkcijama Glazbene akademije u Ljubljani u suradnji s SNG Opera in balet Ljubljana te kao članica različitih komornih sastava u Sloveniji i inozemstvu.
Usavršavala se na seminarima poznatih pjevačkih pedagoga i skladatelja, kao što su Marjana Lipovšek, Helena Lazarska, Stephen McNeff, Johannes Kretz, Sidney Corbett, itd.
Surađivala je s dirigentima Igorom Švarom, Simonom Krečičem i Markom Hribernikom te sa simfonijskim orkestrom Akademije za glasbo, simfonijskim orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana i simfonijskim orkestrom RTV Slovenija.