Igor Crnković

U ovoj sezoni

Igor Crnković (Postojna, Slovenija, 1977.), od 2005. godine djeluje na području primijenjenog videa (video scenografije, video mapping, VJ-ing, video instalacije) kao član umjetničkih kolektiva Lole.Kee.Bolek i Pommodore 64 s kojima potpisuje više od pedeset video instalacija u klubovima, na festivalima i drugim događanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Austriji.

Od 2006. godine surađuje s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci kao voditelj video tehnike te potpisuje oblikovanje videa za predstave „Kazimir i Karolina“ (2006.) i Questa sera si recita a soggeto“ / „Večeras improviziramo“ (2009.), režija Paolo Magelli; „Dramma Italiano“ / „Kuća cvijeća koje leti“ (2006.), režija Lorenzo Loris; „Faust“ (2014.), režija Krešimir Dolenčić te “Julije Cezar u Egiptu“ (2016.), režija Marin Blažević/Oliver Frljić.

Suradnik je Kazališta Ulysses u ulozi oblikovatelja videa za predstave „Romeo i Julija ’68“ (2008.) i „Sheakspeare u Kremlju“ (2013.), režija Lenka Udovički (Ulysses / Srpsko narodno pozorište Novi Sad).

Višegodišnji je član udruge Filmaktiv unutar koje djeluje na području produkcije i edukacije te radi postprodukciju filmova „Delta – obilje umjetnosti“ (2015.), režija Marin Lukanović, koji osvaja 1. nagradu u programu Giornatta deglli autori na 72. Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica di Venezia te animiranog filma „Prva jutarnja” (2010.), autorice Martine Lukanović u produkciji Filmaktiva i Zagreb filma, koji je ušao selekciju predstavnika hrvatske kulture i animacije.

Autor je stalnog video postava Memorijalnog centra Lipa Pamti i suradnik u muzejskim video postavima Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci te Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Stručnu skupinu predmeta iz područja medijskih tehnologija predaje od 2009.-2011. u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci, a od 2011. član je nacionalne radne skupine za izmjene i dopune „Standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije Medijski tehničar” pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Autor je udžbenika „Video” koji se koristi u nastavi srednjih škola Republike Hrvatske.