Ivan Vagroš

U ovoj sezoni

Rođen je 1980. godine u Osijeku. Glazbenu naobrazbu započinje sviranjem violine u osnovnoj glazbenoj školi F. Kuhača u Osijeku u klasi prof. Eve Huhn, a kasnije upisuje fagot i s odličnim uspjehom završava kod prof. D. Pulig i I. Matay. Tijekom školovanja bio je dobitnik prvih nagrada na županijskim i državnim natjecanjima, te brojnih priznanja na natjecanjima puhača i komorne glazbe. Održava brojne solističke koncerte diljem zemlje i inozemstva te pohađa više seminara za fagot i komornu glazbu.

Godine 1999. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. M. Kobetić, a postdiplomsko usavršavanje 2005. g. kod prof. Ž. Perišić.

Tijekom studija počinje surađivati s brojnim hrvatskim simfonijskim i komornim sastavima, kao što su Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, orkestri HNK Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, Cantus ansambl, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački solisti, Varaždinski komorni orkestar, te Orkestar mladih istočne Europe i Salzburška komorna filharmonija.

Od 2007. g. zaposlen je na mjesto 1. fagota orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te je član mnogih komornih sastava: Zagrebački kvartet fagota, Riječki puhački trio, Riječki puhački kvintet, a djeluje i kao vanjski suradnik Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

Organizira brojne koncerte komorne glazbe diljem zemlje te se bavi poduzetništvom u kulturi.

Od 2020. godine je voditelj Riječkog simfonijskog orkestra, iste je godine izabran za predstavnika umjetnika Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca.