Ivanka Mazurkijević

U ovoj sezoni

Rođena prije 51 godinu u Tettnangu, Njemačka po zvanju Prof. Bohemistike te dipl. Muzeolog.

Početak glazbenog puta označen je Berlinom i grupom “La Folee” s kojom i danas stvara i svira.

Bend “Stampedo” sa 5 albuma i mnogo uspješnih hitova krajem 90 početkom 2000tih vodi je prema HRT gdje surađuje u dječijem programu i počinje raditi autorsku glazbu za dječije predstave. Jedna od prvih “samostalnih autorskih glazbe” upravo je bila “Božićna haljina” u režiji Senke Bulić za “Scenu Gorica” gdje je u 4 godine surađivala uz Senku Bulić i sa redateljem Paolom Magelijem te ih u ovih skoro 20 godina može nabrojati oko 30 tak predstava, desetak filmova iz kojih se izrodilo puno glazbe na pločama i Cdovima.

Aktivni glazbeni projekt kazališne i filmske glazbe je zajednički s partnerom Damirom Martinovićem.

Redatelj Paolo Magelli obilježio njezinu glazbenu aktivnost i u Italiji u suradnji s kompozitorom Arturom Annecchinom (predstave i CD-ovi kazališne glazbe te jedan od većih komercijalnih uspjeha film “Twice Born” – suradnja i glazba filma sa Penelope Cruz, redatelj S. Castellito).

Snima po Italiji i Hrvatskoj te ima zadnjem desetljeću devet dugosvirajućih albuma sa svojim bendom “Mr.Lee&IvaneSky”. Posljednja je ploča “Magelli” (sa Damirom Martinovićem Mrletom) posvetili su svom najplodnijem redatelju i glazbi nastaloj u zadnjih dvije godine unutar predstava po Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni.

Osvojila je Zlatnu Arenu za glazbu “Sonja i bik” Vlatke Vorkapić, Marula za glazbu “Judith French” predstave Vlatke Vorkapić, Nagradu publike u Puli za film “Kauboji” Tomislava Mršića, Porin za dječiji album “Kišni Razdraganci”, nagradu za jednu od deset najboljih predstava u Italiji (Medea, Siracusa, 2012.) i dosta priznanja …

 

Autorski albumi:

“Možda stvarno” Stampedo
“Sonja i bik” – Stampedo
“Kauboji” – Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević
“Colours” Mr.Lee&IvaneSky – bend nastao od članova Leta 3, Stampeda i autorske glazbe Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića.
“Mačka na vrućem limenom krovu” sountrack predstave HNK – autorska glazba
“Sailor” – autorska glazba
“Kišni Razdraganci” – dječiji CD autorske glazbe, nagrada Porin i podrška Ministarstva kulture nakon koje završavaju “Kišni”
u knjižnicama.
“Magelli” – autorska glazba posljednjih godina – ploča i Cd
“Kišni Razdraganci 2” – dječiji CD