Juraj Zigman

U ovoj sezoni

Rođen je 13. travnja 1984. godine u Rijeci. Studirao je Modu na prestižnom talijanskom fakultetu „Istituto Europeo di Design – IED“ u Milanu. Nakon iskustva u Milanu i radu u modnoj kući Roberto Musso, vraća se u Hrvatsku i pokreće vlastiti modni brend Zigman.
Od 2008. prikazuje više od 20 kolekcija, surađuje s mnogim stranim i domaćim brendovima, ostvaruje razne projekte koji nisu samo vezani uz modni dizajn te jača svoj položaj na modnoj sceni. Tijekom godina, u njegovim se kreacijama osim regionalnih, pojavljuje i sve više svjetski popularnih zvijezda.
Dobitnik je nagrada kao što su: Najbolji dizajner na prestižnom modnom događaju „Elle Style Awards ”, Najbolji dizajner na prestižnoj dodjeli nagrada „Story hall of fame”, najbolja modna kolekcija Modne nagrade „Ana Lendvaj” te mnoge druge. Tri puta je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta: za kostimografiju opere „Šuma Striborova” u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, potom za kostimografiju u baletu „Carmina Burana“ Carla Orffa u koreografiji Huga Viere, te za raskošnu kostimografiju za Verdijevu operu „Aida” u režiji Dražena Siriščevića, izvedenu na splitskom Peristilu povodom otvaranja 60. Splitskog ljeta.
Autor je kostima za još jednu režiju Dražena Siriščevića, za operu „Rigoletto” u režiji Dražena Siriščevića izvedenoj na otvaranju 65. Splitskog ljeta.