Magdalena Lupi Alvir

Ravnateljica drame
U ovoj sezoni

Rođena je 1968. godine. Dramaturgiju je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani. Od 1993. godine zaposlena je kao dramaturginja Hrvatske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje je surađivala u predstavama koje uključuju naslove od dramskih klasika do suvremene dramaturgije i autorskih projekata.

Kao dramaturginja, autorica dramatizacija i autorica surađivala je s kazališnim i filmskim institucijama kao i izvaninstitucionalnim kazalištima: DK Gavella, ZeKaeM, Llinkt!, Zagreb Film, Teatar Exit – Zagreb, Scena Gorica, Škuc Gledališče, Gledališče Glej i Cankarjev dom, Festival suvremenih umjetnosti „Mesto žensk“ – Ljubljana, Slovensko Stalno Gledališče – Trst, KUD Borza i Europska prijestolnica kulture 2012. – Maribor, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka i Split, Dječjim kazalištem u Osijeku, Prostorom +, Kazališnom radionicom Malik, Rijeka itd.

Bila je dugogodišnja umjetnička voditeljica te ujedno suosnivačica nezavisne kazališne grupe TRAFIK (Tranzicijsko-fikcijsko kazalište) iz Rijeke koja se bavi istraživanjem rubova izvedbenih formi. U TRAFIK-u ostvaruje brojne autorske predstave te mnoga gostovanja na hrvatskim i inozemnim festivalima.

Objavljuje eseje i kazališne studije.

Za svoj je rad primila nekoliko nagrada.

Od svibnja 2016. imenovana je ravnateljicom Gradskog kazališta lutaka u Rijeci.