Marija Kalabić

U ovoj sezoni

Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.
Aktivno se bavi scenografijom od 1997. godine i do sad je realizirala preko 90 kazališta scenografija.
Godine 2003. postala član ULUPUDS-a u zvanju slobodnog umjetnika.
Od 2008. godine zaposlena u Narodnom pozorištu u Subotici.
Izlagala svoje radove na Praškom kvadrijenalu 2003., sudjelovala na izložbi World Stage Design u Torontu 2005., na Majskoj izložbi , na izložbi sekcije scenografije i kostimografije Curtain up, kao i na 4., 5. i 6. YUSTAT-ovom Bijelnalu scenskog dizajna .
Držala predavanja o scenografiji na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, u okviru Škole za publiku u Narodnom pozorištu u Subotici kao i u DADOV-u. Sudjelovala u radionicama Let ‘s go outside u Ateni i Leedsu 2009. godine. 2010. godine vodila petodnevnu radionicu na studiju Fortinbras u okviru Belarus Free Theatre u Minsku, Belorusija. Višestruko nagrađivana.
Značajnije predstave:
Okovani Prometej, Teatrul National, Temišvar, Otac na službenom putuPazarni dan i Kosa , Atelje 212 , Pravda, Barka szinhaz, Budimpešta, Banović Strahinja i Putujuće pozorište Šopalović, Narodno pozorište, Subotica, Pomorandžina kora i Opera Ultima , Ujvideki szinhaz, Novi Sad, Ja ili neko drugi, Tekelija, Pokondirena tikva i Torkvato Taso , SNP, Novi Sad, Čikago , Pozorište na Terazijama, Život br. 2 , BDP, Hadersfild , JDP, Svinjski otac , Kruševačko pozorište, Opsada crkve svetog spasa  Narodno pozorište, Sombor, Čudo u Šarganu i Lisistrata, Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka.