Marlena Nicole Brdar

U ovoj sezoni

Rođena u Andersonu, Južna Karolina, SAD, diplomirala je Međunarodne odnose na Sveučilištu u Bostonu 2014. godine, a 2016. godine magistrirala je Menadžment u Frankfurtskoj školi za financije i menadžment.

Nakon što je radila u automobilskoj industriji kao pomoćnica na projektu, a kasnije i američka poslovna predstavnica tvrtke za upravljanje kvalitetom u njemačkom Mosbachu, Marlena se preselila u Rijeku, gdje se pridružila Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca kao asistentica na projektima EU-a u 2019. godini. Tijekom tog vremena radila je u Ljetnoj školi ADESTE+ i na Europskoj konferenciji koje su bile održane online na jesen 2020. godine, kao i na međunarodnoj konferenciji Performance Studies “Crises of Care: Act Respond Engage” koja je bila odgođena te potom i otkazana zbog pandemije Covid-19. Postaje tajnica Opere u siječnju 2021.

Njezin rad u HNK Ivana pl. Zajca obuhvaća kako organizacijske, tako umjetničke kapacitete: kao članica Pjevačkoga zbora mladih “Josip Kaplan” (voditeljica je Doris Kovačić) nastupala je na Božićnom koncertu 2018. godine “Kaplan” i “Zajc” vama za Božić, zatim u produkciji hit-mjuzikla Evita Andrewa Lloyda Webbera 2020. godine te na koncertu Bilo vavek veselo održanom iste godine u čast hrvatskoga skladatelja Ivana Matetića Ronjgova.