Matej Predojević Petrić

U ovoj sezoni

Tenor, pjevanje je usavršavao kod eminentnih vokalnih pedagoga poput Dunje Vejzović, Tomislava Mužeka, Francisca Araize, Snježane Bujanović Stanislav, Stojana Stojanova i drugih. Trenutno je student 4. godine integriranog prijediplomskog i diplomskog studija pjevanja u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Pohađao je seminare iz lieda kod prof. Gerharta Zellera i Anemarie Zeller, kao i operne seminare kod prof. Dunje Vejzović na Rabu, Tomislava Mužeka u Zagrebu i kod meksičkog tenora prof. Francisca Araize u Beču.
Dobitnik je više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima , a posebno izdvaja 1.nagradu i specijalnu nagradu organizatora natjecanja na međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lazar Jovanović” u Beogradu.
Nastupa na mnogobrojnim projektima, koncertima te gala opernim koncertima kao solist uz pratnju korepetitora, zborova i orkestara muzičkih akademija u Puli i Zagrebu, hrvatskog komornog orkestra, orkestara zagrebačkoga i riječkog narodnog kazališta te uz orgulje na koncertima iz serije koncerata orguljaškog festivala Heferer.
Od opernih projekata nastupio je kao Bubi u Menottijevoj operi „Amelija ide na ples” u kazalištu „Mala Scena”, zatim studijski u ulozi Danielija u Verdijevoj operi „Sicilijanske večernje” u HNK u Zagrebu, kao Gericaulta u Papandopulovoj operi „Madame Buffault” u HNK u Zagrebu, kao Rektor u Janačekovoj operi „Lyshka Bystroushka” u HNK u Zagrebu.
Nastupio je kao tenor solist u Gounodovom djelu Mors et Vita u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Božićnom oratoriju C. Sainta Saensa, u Bachovom Magnificatu, u Rossinijevoj Petite messe solennelle i u Mozartovoj Krunidbenoj misi.
U srpnju 2017. je nastupio na Metropolitan International Music Festivalu za mlade operne pjevače kao jedini pjevač iz Europe u New Yorku (SAD) gdje je koncertno izvodio ulogu Rodolfa u Puccinijevoj operi „La Bohème”.