Mateja Majerle

U ovoj sezoni

Rođena je 23. veljače 1986. u Rijeci. Godine 2014. završava studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje živi i djeluje kao samostalna umjetnica.
Glumom i pjevanjem bavi se još od malih nogu i već se u dobi od 9 godina pridružuje opatijskoj kazališnoj družini SKAM pod vodstvom redateljice i glumice Rajne Miloš. Tamo dobiva svoju prvu glavnu ulogu, ulogu Eme u istoimenom mjuziklu. Uslijedili su mjuzikli „Neposlušna priča” i glavne uloge u „Slomljenom jatu” i „U zmajevom gnijezdu”.

Godine 2011. dobiva priliku utjeloviti lik Ariel Moore u hrvatskoj inačici brodvejskog mjuzikla „Footloose”, nakon kojeg su uslijedili mjuzikli „Byron”, „Aida”, „Mamma mia” i „Jesus Christ Superstar” zagrebačkog Kazališta „Komedija”.

Od kazališta još može izdvojiti suradnje sa GKL Rijeka („Postolar i vrag”, „Mala vještica”), Teatrom Exit („Nemirne Noge”), Malom scenom („Priča o zvuku”, „Ne, ti ne!”, „Puž”).

Dugi niz godina kao vokalna pratnja surađuje s mnogim izvođačima na hrvatskoj glazbenoj sceni. Nastupila je na mnogim festivalima te na Eurosongu uz crnogorskog i slovenskog predstavnika (2008. i 2012.).

Svoj je glas posudila likovima u mnogim animiranim serijama i filmovima od kojih izdvaja novog „Kralja lavova” gdje je, osim što joj je povjeren lik Nale, otpjevala i „Can you feel the love tonight”.