Natalija Manojlović Varga

Rođena je 1978. u Osijeku, gdje započinje svoje glazbeno i plesno školovanje te stječe prva kazališna iskustva. U Zagrebu završava Srednju školu za suvremeni ples Ane Maletić te kasnije diplomira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Koreografsku karijeru započinje kao dvadesetogodišnjakinja, brojnim koreografskim asistencijama u dramskim predstavama priznatih hrvatskih i slovenskih redatelja (od Saše Anočića i Renate Carole Gatice do Vita Taufera, Roberta Waltla, Lenke Udovički, Branka Brezovca i drugih) te razvija vlastiti rukopis u dvadesetak autorskih radova. Pritom, za neke od njih otvara I područje autorskog pisma za izvedbu.

Iako često ističe kako su iskustva asistentice za scenski pokret i koreografiju njezin kazališni studij po autorskom silabusu, 2018. ipak završava i Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu kao kazališna i radijska redateljica. Do danas potpisuje više od dvadeset autorskih predstava, a neke od zapaženijih su: „Oprosti, sam’malo!”, „Vodoinstalater”, „Đubrad prokleta!”, „Adam i Eva”, „Zakulisje prvakov”, „Tri sestre”.

Trenutno radi kao umjetnička asistentica na Odsjeku kazališne i radijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a 2020. dobiva status samostalne umjetnice kazališne redateljice u Republici Sloveniji, gdje živi.