Ossi Tanner

U ovoj sezoni

Ossi Tanner (1997) studira na Sibelius akademiji u Helsinkiju (Finska) kod profesora Erika T. Tawaststjerna.

Godine 2003. izabran je biti dio Youth Piano akademije, koja je osnovana kako bi okupila malu skupinu iznimno talentiranih mladih pijanista u Finskoj.

Osvojio je prvu nagradu na finskom nacionalnom pijanističkom natjecanju Leevi Madetoja 2015. godine. Godinu prije osvojio je posebnu nagradnu žirija na natjecanju Jyväskylä Competition.

Uz ove, osvojio je brojne nagrade na raznim glazbenim natjecanjima u državi i inozemstvu u kategoriji mladih glazbenika.

Zaklada Pro Musica proglasila ga je „Mladim glazbenikom 2015. godine“.

Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom Finskog radija, Oulu simfonijskim orkestrom, Ostrobothnian komornim orkestrom i Simfonijskim orkestrom Sibelius srednje škole. Radio je sa svjetskim renominiranim glazbenicima kao što su Sakari Oramo (šef dirigent Simfonijskog orkestra BBC-a), Atso Almila (dirigent), Réka Szilvay (violinistica), Hagai Shaham (violinist) i Edward Arron (čelist).

U ljeto 2016. godine izabran je nastupiti kao mladi glazbenik na priznatom Kuhmo komornom glazbenom festival i na Mänttä glazbenom festivalu gdje je i proglašen „Mladim umjetnikom godine”. U rujnu 2016. godine svirao je na turneji koja se sastojala od sedam koncerata u sjevernoj Finskoj i Laponiji. U siječnju 2017. imat će nastup u Varšavi (Poljska).

Sudjelovao je na majstorskim tečajevima s vodećim finskim glazbenicima kao što su Soile Isokoski (soprano), Paavali Jumppanen (pijanist), Matti Raekallio (Juilliard School), Henri Sigfridsson (Folkwang Universität der Künste), Antti Siirala (Hochschule München) and Marko Ylönen (čelist).

Ruski pijanist Konstantin Bogino Ossijev je mentor od 2010. godine. Boris Berman s američkog Yale Sveučilišta, Thomas Hecht sa Singapurskog konzervatorija te Krzysztof Jablonski s Glazbenog sveučilišta Fryderyk Chopin također su podučavali Tannera.