Paolo Olmi

U ovoj sezoni

Talijanski maestro od svog opernog debija 1986. u Teatru Comunale u Bologni, dirigirao je u brojnim koncertnim dvoranama i opernim kućama. Uživa u plodnoj koncertnoj aktivnosti, surađuje s orkestrima diljem svijeta, navedimo samo neke: Tokijska filharmonija, Orkestar Svete Cecilie u Rimu, Nacionalni francuski orkestar, Londonski filharmonijski orkestar, Kraljevski filharmonijski orkestar, BBC simfonijski orkestar, RAI simfonijski orkestar, Orkestar kraljevske opere – Covent Garden.
Od produkcija u kojima je dirigirao izdvajamo one novije: Stabat Mater s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom i Londonskim simfonijskim zborom u Areni u Veroni, „Tosca”, „Don Carlos”, „Ernani” i Rossinijev „Stabat Mater” u Nacionalnoj operi u Strasbourgu, „La Gioconda” u Njemačkoj operi u Berlinu, „Madame Butterfly” u Kraljevskoj danskoj operi, „Falstaff” u Jeruzalemu, „Adriana Lecouvreur”, „Guillaume Tell” za kraljicu Nizozemske u Amsterdamu, „Ljubavni napitak”, „Bal pod maskama” u novom Nacionalnom kazalištu u Tokiju, „Seviljski brijač” u Alžiru u Operi de Bordeaux, „Aida” u Šangajskoj opernoj kući, „Lucia di Lammermoor” i „La Traviata” na Savonlinna opernom festivalu, „Don Pasqule” u Toulouseu i u Operi u Chicagu, „Otello” u Stockholmu.
Bio je glazbeni ravnatelj RAI orkestra u Rimu (1992 – 1993), zatim je bio ravnatelj Opére National de Lorraine (2006. do 2011). Od 2002. gostujući je profesor na konzervatoriju Guildhall School of Music & Drama u Londonu.