Rebeka Lokar

U ovoj sezoni

Slovenska sopranistica studij pjevanja započinje u mariborskoj školi i nastavlja studij kod talijanskog baritona Maura Augustinija. Svoj umjetnički put započela je kao mezzosopranistica 2005. godine. Godine 2011. prelazi na sopran, nastupajući na brojnim koncertima i recitalima. Godine 2012. debitirala je u „Krabuljnom plesu“ G. Verdija u Teatru Regio u Torinu i u „Cavalleriji rusticani“ P. Mascagnija na Festivalu Terni. U ožujku 2013. pjevala je Verdijev Rekvijem u SNG-u Maribor, a 2014. debitirala je u Verdijevom „Nabuccu“ u Comu i pjevala Verdijevu „Aidu“ u ulozi Amneris u Tokiju. Godine 2015. debitirala je u operi „Čedo zapada“ u Mariboru, pjevala je u „Nabuccu“ u Grčkom kazalištu u Taormini i debitirala u „Sicilijanskim večernjima“ u SNG-u u Mariboru. Godine 2016. debitirala je u „Turandot“ G. Puccinija u SNG-u Maribor i u „Manon Lescaut“ G. Puccinija u HNK-u Zagreb te pjeva „Turandot“ na Puccini festivalu, Torre del Lago. U 2017. debitirala je u operama „Madama Butterfly“ G. Puccinija u Teatru Coccia Novara, „Trubadur“ i „Aida“ u SNG-u Maribor te u Rekvijemu G. Verdija u Zagrebu. Prvi je put nastupila u Areni u Veroni u „Nabuccu“, u Teatru San Carlo u Napulju u „Čedu zapada“ i u Teatru di Sassari u „Turandot“. Godine 2018. pjevala je Turandot u Teatru Regio u Torinu, debitirala je u „Moći sudbine“ u Mariboru, pjevala je u „Nabuccu“ u Šangaju pod ravnanjem maestra D. Orena i u Teatru Coccia pod ravnanjem P. Pizzija, a u „Turandot“ u Zagrebu, dok se u Arenu u Veroni vratila u „Turandot“, „Aidi“ i „Nabuccu“.

Potom je pjevala Turandot u Palau de les Arts u Valenciji, Madamu Butterfly u Teatru Regio u Torinu i u Teatru San Carlo u Napulju, debitirala je u „Don Carlu“ u Teatru di Las Palmas, u Teatru Carlo Felice u Genovi pjevala je u „Trubaduru“, u „La Bohéme“ (2019.) i pjeva „Turandot“ u Teatru Regio di Parma (2020), „Čedo zapada“ u koncertnoj izvedbi, Teatro Fraschini Pavia (2020.), „Madama Butterfly“, SNG Maribor i Ljubljana, „Madama Butterfly“, Teatro Regio Turin, Cortile dell’Arsenale (2021.), „Čedo zapada“, Teatro Grande Brescia (2021.), „Aida“, SNG Maribor (2021.), „Čedo zapada“ Teatro di Como, Cremona, Pavia (2022.), „Krabuljni ples“, Teatro Perez Galdòs iz Las Palmasa (2022.), Gala Puccini, Teatro Colon Buenos Aires (2022.), „Nabucco“, Teatro Colon Buenos Aires (2022.), „I Pagliacci“ (debi) Macerata Festival (2022.), „La Gioconda“, SNG Maribor (2022.), „La Gioconda“, Ponchielli Cremona teatar, Como Social Theatre, Grande Brescia teatar, Fraschini Pavia teatar (2022.), „Madama Butterfly“, SNG Maribor (siječanj 2023.), „Don Carlo“, SNG Maribor (ožujak 2023.), „Adriana Lecouvreur“, kazalište Bellini Catania (travanj 2023.).

Surađivala je s dirigentima: Gianandrea Noseda, Juraj Valcuha, Renato Palumbo, Nikša Bareza, Daniel Oren, Carlos Vieu, Valerio Galli, Mario Perusso, Jordi Bernacer, Francesco Rosa, Gianluca Martinenghi, Francesco Ivan Ciampa, Gabriele Ferro, Loris Voltolini, Timothy Brock.

Radila je s redateljima kao što su: Pierluigi Pizzi, Hugo de Ana, Arnaud Bernard, Stefano Poda, Dominique Pitoiset, Pierfrancesco Maestrini, Lorenzo Mariani, Filippo Tonon, Renato Bonajuto, Ferzan Ozpetek, Alessio Pizzech, Uwe Schwarz, Alessandro Talevi.