Robert Homen

U ovoj sezoni

Rođen je u Kotoru 1972. Glazbeno obrazovanje završava u Sarajevu, smjer  – klavir. U tom razdoblju osvaja nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima kao mladi pijanist.  Diplomirao je Dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dugi niz godina djeluje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ispočetka u svojstvu zborovođe a potom i kao stalni operni dirigent.

Repertoar koji je stekao u dugogodišnjoj dirigentskoj praksi je velik. Osim u domeni opernog stvaralaštva paralelno djeluje i kao simfonijski dirigent.

Kao dirigent radio je s mnogim orkestrima i opernim kućama u Hrvatskoj i šire (HNK Split, HNK Osijek, Narodno pozorište u Sarajevu, Zagrebačka filharmonija, Dubrovački simfonijski orkestar, Podgorički simfonijski orkestar, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Teatro Verdi – Trst, Simfonijski puhački orkestar OSRH…). Vodio je zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma s kojim je osvajao brojne nagrade. Trenutno vodi zbor Židovske općine u Zagrebu – Lira s kojim je također osvajao mnoge nagrade na državnim i svjetskim smotrama i s kojim je gostovao diljem svijeta. Primio je mnoge nagrade, od kojih treba izdvojiti Rektorovu nagradu 1997. godine dodijeljenu za uspješno dirigiranje 7. Beethovenove simfonije u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, postavljanje opere La serva padrona G.Pergolesija u Zagrebačkom kazalištu Komedija te ravnanje operom Mila Gojsalića Jakova Gotovca u HNK u Zagrebu, sve u istoj godini.  Bio je i finalist Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić.

Održava seminare iz dirigiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. Redovni je profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.