Vladimir Babin

U ovoj sezoni

Rođen u Osijeku 1964, po sudu kritike jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Sekošana 1985, a
nakon toga je završio i poslijediplomski studij u Beogradu u klasi prof. Trbojevića, gdje je i magistrirao 1989. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomant. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje, te nekoliko CD-a.
Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Često nastupa i kao vrstan jazz pijanist (njegov CD “Jazzyland” doživio je veliki
uspjeh kod publike i kritike, kao CD “Moodology” sa saxofonistom Z. Baraćem). Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Od 1997. je docent, od 2009. izvanredni profesor klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb, a od 2007. i umjetnički voditelj – pročelnik PO Rijeka.