Žarka Krpan

Žarka Krpan

U ovoj sezoni

Žarka Krpan (1988.) je nakon završene Prve gimnazije Varaždin upisala 2007. Tekstilno – tehnološki fakultet u Zagrebu (TTF). Sveučilišnom prvostupnicom Tekstilnog i modnog dizajna postaje 2010. godine, a 2012. magistrica kostimografije (mag.ing.des.text). Za vrijeme studija predstavlja se kao mlada dizajnerica na Dreft Fashion Week Zagreb te se natječe na Modnom Ormaru. Sudjeluje na studentskim izložbama, volontira na predstavama i u međunarodnom filmu te se usavršava na ljetnoj školi CSM u Londonu. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada. Od završetka studija aktivno se bavi kostimografijom, a od 2014. godine zaposlena je kao kućni kostimograf HNK u Varaždinu.

Ostvarila je niz samostalnih kostimografija sa hrvatskim i stranim redateljima (Lozica, Plazibat, Fleger, Penović, Klier, Krešić, Krčar, Pavković, Pejnović, Tropp Frühwald, Kobal, Torjanac) te izniman broj asistentura (Dedijer, Sušac, Hranitelj, Tomić, Frey, Bakal, Križ Drašković, Ivandija Kirigin, Fucijaš, Dančević, Zagorec, Radulović, Bourek, Savić-Gecan). Sudjeluje na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osmislila je i kostimografije za nekoliko video spotova hrvatskih bendova.

Uz kostimografski posao, bavi se glazbom. Sa kolegom i prijateljem gitaristom osnovala je autorski bend Beverly Brooks u kojem djeluje kao pjevačica i kantautorica. Iza njih je jedan studijski album. Drugi album izlazi 2024. pod okriljem izdavačke kuće Dancing Bear. Živi i radi u Varaždinu.