Dram(m)a centar “Zajc”: predstava pa after!

Dram(m)a centar “Zajc” je off-scena HNK-a Ivana pl. Zajca. To nije samo novo mjesto kazališta u našem Gradu, nego i mjesto istraživanja drugačije ideje kazališta. Dram(m)a centar nudi poseban kazališni doživljaj – blizinu i bliskost izvođača i publike u komornom kazalištu. Kao da su vas naše glumice i glumci posjetili u vašem domu i izvode predstave baš za vas!

Intenzivno kazališno iskustvo jamči i izbor predstava koje propituju život u našoj suvremenosti, govore o problemima mladih, manjina, deprivilegiranih, ranjivih, svih onih koje današnje društvo potiskuje na marginu “velikih pozornica” medija, politike i kulture.

A to još nije sve!

Nakon svake izvedbe predstave gledateljice i gledatelji pozvani su ostati na tzv. afteru, druženju s glumicama i glumcima, kazališnim autoricama i autorima. Afteri su ponekad moderirani razgovori, a ponekad neformalno druženje, no svaki puta i uvid u procese “iza pozornice”, razgovor o temama koje predstava otvara, razmjena mišljenja i dojmova.

Kazalište, kazališna publika i umjetnice i umjetnici bili su prisiljeni tijekom covid pandemije prihvatiti pravila distance, a sada napokon, u vrijeme jenjavanja pandemije, otvaramo i zajedno s vama stvaramo intimni, kreativni prostor u kojem ponovno spoznajemo snagu bliskosti na koju nas poziva upravo kazališna umjetnost.

Foto & Video galerija