EMOTIVNA OPERA „WERTHER” DIRNULA PREMIJERNU PUBLIKU

4. listopada 2016.

Operna sezona HNK Ivana pl. Zajca svečano je otvorena večeras iznimno uspješnom premijerom lirske opere Werther Julesa Masseneta uz energičnog maestra Villea Matvejeffa te u režiji legende Metropolitana, Fabrizia Melana. S fokusom na snažnoj glazbi i kompleksnim odnosima među likovima, u intenzivnoj interakciji pjevačkih i glumačkih dosega mlade solističke podjele, bez suvišne scenografije, opera je dirnula premijernu publiku koja ju je ispratila srdačnim, dugotrajnim aplauzom, i brojnim uzvicima oduševljenja.

U glavnim ulogama nastupili su Aljaž Farasin kao Werther i Ivana Srbljan kao Charlotte. Domen Križaj pjevao je Charlottina supruga Alberta, Anamarija Knego ulogu njene sestre Sophie, Upravitelj je bio Slavko Sekulić, Schmidt Sergej Kiselev, Johann Robert Kolar, Brühlmann  Davor Lešić, a ulogu  Kätchen je pjevala Ana Majdak. Svi su solisti debitirali u svojim ulogama. U ulogama Upraviteljeve djece pjevali su  učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Roko Jović, Domagoj Gunarić, Sergej Božić, Domagoj Stanišić, Anna Lukanec i Lucija Pedić.

Inače, Massenetov Werther posljednji je put postavljen u Rijeci 1979. godine u vrijeme dugogodišnje obnove zgrade HNK Ivana pl. Zajca zbog čega je tada izvođen u Neboderu. Publika je večeras, nakon 37 godina, novog Werthera gledala iz novoobnovljenog gledališta u parteru.

Nakon predstave moglo se čuti kako bi bilo dobro da su uz bombone Werther’s Original dijelili i paketići maramica…

Pratite solističke podjele, jer će u ulozi Werthera pjevati i Marko Fortunato, kao Charlotte moći ćete čuti gošću iz Poljske Wiolettu Hebrowsku,  kao Sophie Vanju Zelčić, te Daria Bercicha u ulozi Alberta.

Priliku za doživljaj romantične katarze imat ćete i na listopadskim reprizama  – 5, 7, 26. i 28. u 19:30h.

Gospođa Vesna Golubović dobitnica je poklon paketa Werther`s Original, a nagradu su joj uručile voditeljica projekta Nuša Tadenc i brend menadžerica Katarina Potokar iz tvrtke Storck.

Foto & Video galerija