IVANA SRBLJAN + ALJAŽ FARASIN= GARANCIJA IZVRSNE “CARMEN”

29. srpnja 2019.

Približava se dan kada će Opera HNK Ivana pl. Zajca zavladati čarobnim ambijentom pulske Arene. Uz ponovnu izvedbu već proslavljene Verdijeve “Aide” 25. srpnja, te Beethovenovu 9. simfoniju 27. srpnja stiže nam i nova produkcija slavne Bizetove opere “Carmen” 1. kolovoza.

Novo viđenje strastvene “Carmen”, prilagođeno prostoru pulske Arene koja će postati arenom za koridu, pod dirigentskim vodstvom Yordana Kamdzhalova, dovodi sjajne soliste, Ivanu Srbljan u naslovnoj ulozi i Aljaža Farasina u ulozi Don Josea. Njihova imena nose garanciju senzacionalne i rasplamsane izvedbe. Svoje su interpretacije ovih uloga već prikazali internacionalnoj publici na velikim svjetskim pozornicama te su za njih dobili same riječi hvale.

Ivana Srbljan je kao Carmen postigla veliki uspjeh u Finskoj, u poznatoj Jyväskylän Oopperan, gdje je kritika, između ostalog, njen glas ocijenila glasom svjetske klase.
Ni Aljažu Farasinu ovo nije prva produkcija “Carmen”, dapače, u ulozi Don Josea nastupio je u Japanu s Operom i baletom Slovenskog narodnog gledališča Maribor, zajedno s Vesselinom Kasarovom u naslovnoj ulozi. U istoj je ulozi nastupio i s produkcijskom kućom Music Hall u Belgiji i Nizozemskoj u rujnu 2018.

Stoga jedva čekamo prvi dan mjeseca kolovoza, kada ćemo izvrsnu mezzosopranisticu i sjajnog tenora, koji ne samo da zajedno zvuče nevjerojatno, već i plijene pažnju svojom scenskom pojavom, vidjeti u jedinstvenoj ambijentalnoj izvedbi Bizetove opere u pulskoj Areni!

Porastom temperatura i približavanjem ljeta raste i naše uzbuđenje.

 

Na fotografiji su Ivana Srbljan kao Carmen u produkciji Jyväskylän Opere u Finskoj te Aljaž Farasin kao Don Jose u “Carmen” produkcijske kuće Music Hall u Belgiji.