Jazmín Sequeira režira „Orlanda furiosa“ / „Bijesnog Orlanda“

22. veljače 2023.

Skorašnji premijerni naslov Talijanske drame, Ariostovog „Orlanda furiosa“ / „Bijesnog Orlanda“ režira Jazmín Sequeira koja uz Luciana Delprata potpisuje i adaptaciju teksta. Premijerna izvedba već je u petak 24. veljače s početkom u 19,30 sati. Nakon slavne režije Luce Ronconija iz 1969. godine, koju se smatra jednim od remek-djela talijanskog i kazališta 20. stoljeća uopće, nitko se nije usudio ponovno uprizoriti ovaj klasik svjetske književnosti. Sve do dramaturginje i redateljice Jazmín Sequeira koja se hrabro suočila s ovim viteškim epom te u ironičnoj scenskoj adaptaciji klasične literature, sa svojim timom, stvorila svojevrsnu komediju o tragediji što ju svijet danas živi. “Ariostov spjev čitamo kao početni dnevnik europskog putovanja koje nas je dovelo ovdje gdje smo sad.”

Jazmín Sequeira dolazi iz Argentine, osim redateljskog i dramaturškog rada, predaje i na Umjetničkome fakultetu Sveučilišta u Córdobi. Dobitnica je nagrade za najbolju režiju FEATEC-a (pokrajine Córdoba), a hrvatskoj je publici poznata po dramaturškom radu na predstavama #radninaslovantigona ZKM-a i „Čuj, Hamlete, čuj“ Teatra &TD.

„Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ najveći je projekt Talijanske drame u nekoliko posljednjih godina. Ne propustite veliki spektakl u režiji sjajne Jazmín Sequeira!

 
Sponzor / Sponsor
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj