BRUNO MIČETIĆ QUINTET & GUESTS – ONE NIGHT IN THE THEATRE
Jazz koncert


27. listopada 2019

Bruno Mičetić poznati je riječki jazz gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera te brojna studijska izdanja i suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije. Phantom Whisper, Fat Manager, Dates, Keops, Pred lice sudbini, Beauty Of Your Soul i Capturing the moment samo su neki od albuma na kojima se vidi njegova širina i veliki potencijal koji su mu osigurali visoko mjesto na domaćoj jazz sceni, ali i šire.

Zapravo, gotovo i ne postoji jazz festival koji nije upotpunio svojim nastupom, a sada će po prvi puta nastupati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci sa svojim jazz quintetom, kojeg sačinjavaju Adriano Bernobić – bubanj, Bojan Skočlić – kontrabas i električni bas, Joe Kaplowitz – klavir i orgulje te Vojkan Jocić – tenor i sopran saksofon.

Ovu večer učinit će još posebnijom i odabrani gosti među kojima su; Renata Sabljak, poznata kazališta glumica s kojom Bruno surađuje već dugi niz godina, Primož Grašič, slovenski gitarist svjetskog glasa koji je ujedno bio i Brunin mentor, austrijski flamenco gitarist hrvatskih korijena Krunoslav Bagarić i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz pijanista, Zvjezdan Ružić.

Na ovom koncertu publika će moći u intimnoj atmosferi kazališta doživjeti svu glazbenu raznolikost koju Bruno gradi već godinama i koja je s jedne strane opuštena, produhovljena i meditativna, a s druge nepredvidiva, spontana i dinamična te oslikava njegovu iskrenu ljubav prema glazbi. A kombinacija bluesa, balada, tradicionalnog jazza ili fusiona samo su neke jazz nijanse koje će vam uljepšati ovu jesenju večer…