2. svibnja – poziv na konferenciju za novinare

28. travnja 2017.

POZIV NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE

na kojoj će biti  predstavljen projekt (RE)DISCOVERING EUROPE čiji je nositelj HNK Ivana pl. Zajca, a za koji su upravo odobrena sredstva iz europskog programa Creative Europe za kulturu

Konferencija će se održati u utorak, 2. svibnja 2017. s početkom u 12.00 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca.

Novinarima će se obratiti intendant Marin Blažević, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, redatelj Paolo Magelli, autor projekta (s Oliverom Frljićem), Rosanna Bubola, ravnateljica Talijanske drame i Ivan Šarar, pročelnik Ureda za kulturu Grada Rijeke.

(Re)discovering Europe je 16-omjesečni projekt koji uključuje pet kazališta, iz Rijeke, Temišvara, Trsta, Subotice i Skopja, koji predstavljaju jezične i nacionalne manjine, talijansku, njemačku, slovensku, mađarsku i albansku u pet europskih država: Hrvatskoj, Rumunjskoj, Italiji, Srbiji i Makedoniji. Cilj projekta jest utemeljiti mrežu kazališta nacionalnih manjina koja će omogućiti suradnju manjinskih ansambala na razini Europe. Strategija projekta usmjerena je na realizaciju prioriteta kroz važno istraživanje posljednje Pirandellove drame „Gorski divovi“.

U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno Vas pozdravljamo.

Propaganda

HNK Ivana pl. Zajca