31.5. – poziv na konferenciju za novinare

30. svibnja 2016.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

 konferenciju za novinare

RIJEČKA OPERA U ZALETU!

Konferencija će se održati u utorak, 31. svibnja 2016. s početkom u 11.00 sati u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Nakon što smo pri kraju sezone u Rijeci praizveli Handelovu operu “Julije Cezar u Egiptu” i Mahlerovu 5. simfoniju, pozdravljenu ovacijama kakve ne pamti ni najvjernija publika riječke Opere (o čemu je svjedočila i glazbena kritika), a netom prije finala operne sezone i novih izvedbi produkcije “Andrea Chenier”, pozivamo vas na tiskovnu konferenciju povodom niza projekata koji će promijeniti perspektive, status pa i identitet riječke Opere i njezina Orkestra, te otvoriti donedavno nezamislivu budućnost klasično-glazbene scene Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Najavit ćemo projekt snimanja čak pet CD-a za međunarodne diskografske kuće, među kojima je i snimanje četiri kompletne opere sa solistima svjetskoga glasa; najavit ćemo ljetne koncerte i nastupe našeg Orkestra s opernim super-zvijezdama – Sumi Jo, Joseom Carrerasom i Luciom Gallom; najavit ćemo i gostovanje Orkestra riječke Opere u sljedećoj sezoni prestižnog koncertnog ciklusa “Arioso” u KD Vatroslava Lisinski”.

Kristina Kolar govorit će o svojim nedavnim nastupima na europskim opernim pozornicama i najaviti finale naše operne sezone, izvedbe Giordanove opere “Andrea Chenier”, koja nam ponovno dovodi u Rijeku meksičkog tenora Luisa Chapu u naslovnoj ulozi. Nakon riječke Opere, gdje je već ostvario niz velikih uloga, Luis Chapa će sljedeće sezone debitirati i u njujorškom Metropolitanu..

Na tiskovnoj konferenciji prisustvovat će Marin Blažević, ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca, sopranistica Kristina Kolar, prvakinja Kazališta, violinist Romeo Drucker, koncertni majstor te Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu.

Veselimo se Vašem dolasku!

Propaganda

HNK Ivana pl. Zajca